Spitalele care tratează COVID-19 – aproape la capacitate maximă; cazurile noi ar putea fi redirecţionate în judeţele învecinate

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani şi Spitalul Municipal Adjud, unităţi medicale în care sunt trataţi bolnavii de COVID-19, au ajuns aproape de capacitatea maximă, iar cazurile noi de COVID-19 ar putea fi redirecţionate către unităţi medicale din judeţele învecinate, a declarat, joi, prefectul judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece.

„Capacitatea spitalelor care gestionează în acest moment cazurile de COVID-19 este aproape de maxim. Am făcut cunoscut acest lucru Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă şi am solicitat sprijin pentru zonele din sud ale judeţului, astfel încât cazurile noi să fie redirecţionate către Spitalul Râmnicu Sărat, care este spital suport COVID-19, şi aşteptăm răspuns în acest sens. Avem în vedere şi alte vecinătăţi, spitalul de la Bârlad sau spitalul de la Oneşti, astfel încât să fim pregătiţi pentru o situaţie explozivă”, a spus Gheorghiţă Berbece.

Numărul cazurilor de îmbolnăvire cu COVID-19 în Vrancea a crescut în ultima perioadă, miercuri fiind raportate 64 de cazuri noi în judeţ, cele mai multe înregistrate de la începutul pandemiei şi până în prezent într-o singură zi.

Potrivit reprezentanţilor DSP Vrancea, cele mai multe cazuri noi de îmbolnăvire cu COVID-19 au fost înregistrate în municipiul Focşani, Slobozia Bradului, Mărăşeşti, Cîmpineanca şi Vînători.

Joi dimineaţă, în spitalele din Vrancea erau internaţi 189 de pacienţi, din care şase în stare gravă, la Terapie Intensivă. SJU Focşani are o capacitate de 130 de paturi pentru tratarea bolnavilor de COVID-19, în timp ce Spitalul Municipal Adjud poate trata până la 40 de pacienţi COVID-19. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.