Focșănenii sunt așteptați la VeloPark ca să închirieze biciclete în week-end

Social

Sfârșitul de săptămână înseamnă pentru noi toți timp liber pe care dorim să îl petrecem într-un mod cât mai plăcut. Pentru toți focșănenii care doresc să facă mișcare în aer liber, adresăm invitația de a veni la VeloParkul din cartierul Sud, de unde pot închiria bicicletele din proiectul pilot, atât în week-end cât și în cursul săptămânii. De asemenea, cetățenii din Municipiul Focșani pot solicita și obține carduri GRATUITE, cu care pot utiliza bicicletele.

Toate informațiile sunt aici: https://www.focsani.info/pagina/velo-park .
Reamintim focșănenilor că municipalitatea implementează două proiecte europene „Dezvoltarea rețelei de piste dedicate circulației bicicletelor, implementarea unui sistem de bike-sharing” ( 12.095.622,58 lei) și „Resistematizarea infrastructurii de transport la nivelul Municipiului Focşani în vederea creşterii atractivităţii şi accesibilităţii deplasărilor cu transportul public, cu bicicleta şi pietonale” (73.641.746,42 lei), care vizează și realizarea de piste de biciclete.
Astfel, se vor realiza peste 50 kilometri piste de biciclete pe următoarele artere: străzile B-dul Gării, str. Republicii, str. Maior Gheorghe Pastia, B-dul. Brăilei, str. Mărășești, B-dul Unirii, str. Independenței, str. Cuza-Vodă, str. Bucegi, str. 1 Decembrie, Strada Mare a Unirii, Str. Aurora, Str. Ana Ipătescu, str. Anghel Salingy, str. Bârsei, str. Bicaz și str. Odobești.
În cadrul proiectelor vor fi achiziționate și 285 de biciclete inteligente, cu computer de bord şi modul inteligent de acces, prevăzute cu sisteme de siguranţă şi monitorizare permanentă GPS și16 triciclete pentru seniori sau persoane cu dizabilităţi.

Acestea vor fi amplasate în diferite puncte de interes, în 30 staţii de închiriere. Stațiile de bike-sharing vor avea în componență un terminal inteligent, stație analogică/inteligentă de andocare și biciclete inteligente, clasice. Terminalul de închiriere, elementul central și integrator al stației, este independent energetic, fiind prevăzut cu baterii și sistem de panouri fotovoltaice. O componentă importantă în integrarea conceptului de bike-sharing în sistemul de transport public este reprezentată de rapiditatea şi usurinţa cu care oamenii pot accesa sau schimba modalitatea de transport.
Tocmai de aceea sistemul de ticketing pentru închiriat biciclete va fi integrat în sistemul de ticketing pentru transportul public. De exemplu, cartelele de acces, tichetele de călătorie vor putea fi utilizate atât în transportul public, cât şi pentru închirierea de biciclete.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook