50 de pacienţi cu COVID-19, asimptomatici, transferaţi de la SJU Focşani şi Spitalul Adjud în unităţi din Brăila şi Râmnicu Sărat

Social

Un număr de 50 de pacienţi cu COVID-19, asimptomatici, internaţi în Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani şi în Spitalul Municipal Adjud urmează să fie transferaţi în unităţi medicale din Brăila şi Râmnicu Sărat, potrivit unei dispoziţii a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei din cadrul MAI.

“În data de 08.05.2020, se va desfăşura un transfer de pacienţi confirmaţi COVID-19, de la spitalele din judeţul Vrancea, astfel: de la Spitalul Municipal Adjud, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila, Secţia Boli Infecţioase, 20 de pacienţi asimptomatici şi forme uşoare (…); de la Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani la Spitalul Municipal Râmnicu Sărat, 30 de pacienţi asimptomatici şi forme uşoare”, se arată în dispoziţia menţionată, trimisă centrelor judeţene de coordonare şi conducere a intervenţiei din Brăila, Buzău şi Vrancea.

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila, Delia Râşnoveanu, a confirmat, pentru AGERPRES, că la spitalul din municipiu urmează să sosească pacienţi confirmaţi cu COVID-19 din judeţul Vrancea.

“Urmează să ajungă la Brăila mai mulţi pacienţi confirmaţi COVID-19 din Vrancea. Vor fi internaţi la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean de Urgenţă. Îi aşteptăm, sigur ajung astăzi la noi”, a declarat Delia Râşnoveanu.

Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a menţionat că are mare încredere că medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Brăila vor gestiona “într-o manieră profesionistă această situaţie” şi pacienţii din Vrancea se vor întoarce sănătoşi la casele lor.

“Acum două săptămâni spuneam că cel mai bun medic nu mai este trenul de Bucureşti, în contextul pandemiei actuale şi a pacienţilor vindecaţi de COVID-19 la Spitalul Judeţean de Urgenţă Brăila. Astăzi se adevereşte încă o dată acest lucru. Ministerul Sănătăţii a decis să trimită la Secţia de Boli Infecţioase a Spitalului Judeţean Brăila 20 de pacienţi din judeţul Vrancea infectaţi cu noul coronavirus, asimptomatici şi cu forme uşoare. Am mare încredere în echipa medicală de la Brăila, sunt convins că va gestiona într-o manieră profesionistă această situaţie şi că, peste 14 zile, cei 20 de pacienţi se vor întoarce la casele lor. Se dovedeşte încă o dată că medicii brăileni merită încredere şi că pot face faţă cu brio unei situaţii delicate, în orice moment. Rog Ministerul Sănătăţii ca, după această decizie, să îşi îndrepte atenţia cum trebuie asupra spitalelor din Brăila, să aloce fondurile necesare, astfel încât echipa medicală să-şi poată duce la bun sfârşit misiunea de a salva vieţi”, a declarat Chiriac.

De la începutul epidemiei, judeţul Brăila a avut confirmate 22 de cazuri de infectare cu noul tip de coronavirus, dintre care 19 au fost vindecate şi externate, şi nu a fost înregistrat niciun deces ca urmare a contactării acestui virus.

Transferul pacienţilor din Vrancea a fost confirmat şi de directorul Spitalului Municipal din Râmnicu Sărat, Adrian Danielescu.

“Am fost informaţi cu privire la acest transfer din Vrancea, dar nu avem cunoştinţă de la ce spital provin pacienţii. Noi suntem preocupaţi să găsim cea mai bună modalitate de masă şi cazare pentru aceştia. Avem locuri disponibile. Momentan avem 27 de pacienţi pe circa 150 de paturi disponibile pentru pacienţii COVID-19. Nu suntem noi în măsură să comentăm aceste decizii, important este să le acordăm primul ajutor”, a precizat, pentru AGERPRES, managerul Adrian Danielescu.

Potrivit Prefecturii Vrancea, transferul pacienţilor se face cu recomandarea medicilor curanţi, pentru că spitalele din judeţ sunt supraaglomerate de pacienţii infectaţi cu virusul SARS-CoV-2.

“Transferul pacienţilor COVID-19 se face cu recomandarea medicilor curanţi. În prezent, spitalele din Vrancea sunt supraaglomerate. La SJU Focşani, din cele 170 de paturi destinate tratării pacienţilor COVID-19 şi 10 paturi la ATI, 177 sunt ocupate cu pacienţi COVID-19 la acest moment”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii Vrancea, Adrian Creţu.

Iniţial, pacienţii asimptomatici COVID-19 ar fi trebuit să fie transferaţi la un hotel din apropierea municipiului Focşani care a găzduit persoane carantinate în regim instituţional, însă s-a renunţat la această idee din cauza lipsei mijloacelor de supraveghere medicală a pacienţilor în această locaţie.

La nivelul judeţului Vrancea au fost raportate, până în prezent, un număr de 397 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19, dintre care 234 de persoane internate în spitalele din judeţ, şapte fiind în stare gravă. Numărul deceselor din cauza COVID-19 în judeţul Vrancea a ajuns la 22, în timp ce 93 de persoane au fost declarate vindecate.

Convoaiele care vor transfera pacienţii de la Focşani la Brăila şi Rîmnicu Sărat vor fi însoţite de echipe de intervenţie de la inspectoratele de poliţie judeţene şi inspectoratele de jandarmi judeţene, în sistem releu. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.