A început distribuirea pachetelor de protecție sanitară prevenire COVID-19 pentru persoanele vulnerabile

Social

Începând de luni, 24 august 2020, Primăria Municipiului Focșani, prin Direcția de Asistență Socială Focșani, a demarat distribuția de pachete de protecție sanitară prevenire COVID-19 către grupurile de persoane vulnerabile, conform hotărârii Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Focșani.

       Pachetul de protecție sanitară, care se acordă persoanelor în vârstă de peste 65 de ani și cu venituri de până în 1.000 lei, are o valoare de 90 lei și conține următoarele produse:

– 50 măști de protecție;

– un alcool sanitar;

– un săpun lichid;

– un dezinfectant de mâini.

 Inițiativa achiziționării și distriburii pachetelor de protecție sanitară aparține Primarului Cristi Valentin Misăilă, care a arătat, în cadrul Comitetului Local pentru Situații de Urgență al Municipiului Focșani, că este absolut necesar să se vină în sprijinul persoanelor vârstnice cu venituri mici, cele încadrate în categoria de risc cu incidență mare de îmbolnăvire cu Covid-19. Mai mult decât atât, dacă pentru o parte din populație achiziționarea de măști de protecție facială, a căror purtare în spațiile publice este obligatorie, nu reprezintă poate o cheltuială foarte mare, pentru categoriile vulnerabile acest lucru este aproape imposibil a se realiza. În plus, s-a văzut cât se poate de clar că lipsa unor măsuri urgente cu caracter excepțional pentru limitarea infectării cu Covid-19, mai ales în rândul populației vulnerabile, a avut în ultima vreme un impact deosebit de grav asupra sănătății acestor persoane.

Acțiunea de distribuire a pachetelor de protecție sanitară către grupurile de persoane vulnerabile va continua până joi, 27 august 2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.