DSP Vrancea a făcut recepţia măştilor pentru persoanele defavorizate

Social

În vederea asigurării protecţiei cetăţenilor de pe teritoriul României, în actualul context epidemiologic determinat de răspândirea noului coronavirus, Ministerul Sănătăţii a achiziţionat măşti de protecţie, conform standardelor europene în vigoare. Luni, 24 august 2020, la Vama Focşani, a sosit tirul cu cele aproximativ 1.100.000 de măşti, destinate persoanelor defavorizate şi care vor fi distribuite conform Legii 146/23 iulie 2020.

De recepţia măştilor s-a ocupat o comisie formată din conducerea DSP Vrancea, reprezentată de directorul executiv, dr. Cătălin Bunghez, şi salariaţi din cadrul unităţii. Distribuirea acestora va fi făcută în zilele următoare reprezentanţilor a 67 din cele 73 de unităţi administrativ teritoriale ale judeţului Vrancea, potrivit solicitărilor şi listelor întocmite.

Autorităţile publice locale din Vrancea vor asigura distribuirea măştilor de protecţie, în mod gratuit, unui număr de aproximativ 23.860 de persoane. Aceste persoane sunt beneficiare ale ajutorului social acordat în baza Legii nr. 416/2001, beneficiare de alocaţie pentru susţinerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocaţia pentru susţinerea familiei, pensionari ai sistemului public de pensii ale căror drepturi sunt de până la 1.000 lei inclusiv, persoane încadrate în grad de handicap care realizează venituri exclusiv din prestaţiile sociale.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.