Bustul lui Vintilă I.C. Brătianu va fi amplasat în centrul comunei Coteşti

Divertisment

Propunerea Direcţiei Judeţene pentru Cultură Vrancea de avizare a monumentului de for public – amplasarea bustului lui Vintilă I.C. Brătianu, în într-un viitor parc din centrul comunei Coteşti, a fost admisă de către Comisia Naţională pentru Monumente de For Public şi a primit aviz favorabil privind concepţia artistică din partea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale.

Proprietarul bustului „Vintilă I. C. Brătianu”, Primăria comunei Coteşti şi-a arătat intenţia să asigure restaurarea bunului şi ridicarea unui soclu în comună, în vederea punerii în valoare a operei şi a semnificaţiei istorice a bunului cultural.

Bustul omului politic Vintilă I. C. Brătianu, descoperit în luna iulie 2017 în comuna Coteşti a fost clasat ca bun cultural cu semnificaţie artistică în patrimoniul cultural naţional mobil, categoria juridică „Fond” prin Ordinul Ministrului Culturii şi Identităţii Naţionale nr. 2368/2018.

Sculptura a fost realizată din bronz patinat, de către Oscar Han, în anul 1931. Sculptorul Oscar Han este autor şi al Statuii Victoriei de la Tişiţa, monument înscris în Lista Monumentelor Istorice, cod VN-III-m-A-06586.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.