Primăria Municipiului Focșani nu construiește niciun bloc în Cimitirul Nordic

Social

Ca urmare a apariției în presa locală a unui articol defăimător cu privire la inițiativa municipalității de modernizare a Cimitirului Nordic, considerăm că cetățenii trebuie să cunoască adevărata situație vizavi de acest subiect.
În primul rând, Primăria Municipiului Focșani nu construiește niciun bloc în Cimitirul Nordic și nici nu a intenționat vreodată așa ceva.

În al doilea rând, pentru clădirea administrativă de la intrarea în Cimitirul Nordic, care a fost proiectată și ridicată de arhitectul Ion Mincu, a fost întocmit un raport de expertiză tehnică. În urma acestui raport, s-a constatat că din cauza degradărilor structurale construcția se încadrează în clasa de risc seismic RS II, gradul cel mai înalt de risc seismic fiind RS I.
În aceste condiții, sunt necesare lucrări ample de consolidare a structurii de rezistență și intervenții asupra fundației. Totodată, latura nord-estică, care este realizată pe un zid de cărămidă, prezintă grave avarii, singura soluție fiind dărâmarea și refacerea cu alte materiale.

De asemenea, cu o vechime în exploatare de peste 100 de ani, construcția nu mai satisface din punct de vedere funcțional, întrucât aici au fost amenajate camere mortuare cu suprafețe reduse ce nu mai răspund nevoilor curente.
Toate aceste concluzii finale din raport au arătat că eventualele lucrări de reparație și consolidare presupun costuri mult mai mari decât dacă ar fi dărâmată și construită după standardele din prezent. Tocmai de aceea vom și solicita proiectantului să mențină în viitoarea construcție actuala linie arhitecturală a clădirii, în paralel cu creșterea gradului de funcționalitate a acesteia.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.