Opt cadre medicale de la secţia de Cardiologie a SJU, confirmate pozitiv cu COVID-19

Social

“Duminică a fost confirmată infecţia cu COVID-19 în rândul a opt cadre medicale din secţia de Cardiologie a SJU Focşani, din cele 14 testate în cursul zilei de sâmbătă. Acestea se adaugă celor şapte cadre medicale care au fost confirmate anterior. În total, 15 cadre medicale confirmate pozitiv, cărora li se adaugă şi managerul SJU, Constantin Mândrilă”, a declarat Gheorghiţă Berbece.

Sâmbătă, secţia de Cardiologie a SJU Focşani a fost închisă, pentru igienizare, după ce o asistentă medicală din secţie a fost confirmată cu virusul SARS-CoV-2. În urma anchetei epidemiologice, virusul ar fi fost adus în spital de un pacient, o persoană fără adăpost, care a fost tratat la această unitate spitalicească şi ulterior a prezentat simptome, fapt pentru care a fost testat pentru COVID-19. Testul a ieşit pozitiv, iar bărbatul a fost transferat, încă de acum câteva zile, la Spitalul Municipal Adjud.

În prezent, în Vrancea sunt confirmate circa 50 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul cadrelor medicale, dintre care 35 la Spitalul Militar Focşani.

Ca urmare a numărului mare de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat că va face, luni, o vizită la SJU Focşani, unde ia în calcul un management militar. Conducere militară la SJU Focşani a fost solicitată şi de prefectul Gheorghiţă Berbece şi de PNL Vrancea, după ce managerul unităţii medicale, Constantin Mândrilă, a fost confirmat, joi, cu noul coronavirus.

Până în prezent, trei persoane din Vrancea au decedat, după ce s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.