Peste 40 de angajaţi şi beneficiari de la Căminul pentru Persoane Vârstnice Odobeşti, confirmaţi pozitiv cu COVID-19

Social

Peste 40 de angajaţi şi beneficiari ai Centrului Rezidenţial pentru Persoane Vârstnice (CRPV) Odobeşti al Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC) Vrancea, au fost confirmaţi pozitiv cu noul coronavirus, au informat, luni, reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică (DSP).

„La Căminul de Persoane Vârstnice de la Odobeşti au fost identificate 41 de persoane pozitive, dintre care 25 de beneficiari şi 16 angajaţi ai centrului. În total, au fost testate 64 de persoane, pentru care s-au efectuat un număr de 84 de recoltări”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Ancheta epidemiologică la CRPV Odobeşti a fost demarată după ce doi bătrâni, rezidenţi ai centrului, au fost confirmaţi pozitiv cu COVID-19, iar unul dintre aceştia a decedat. Iniţial, beneficiarii şi angajaţii testaţi pozitiv au fost internaţi la Spitalul Municipal Adjud, dar o parte dintre aceştia au fost transferaţi, vineri, la Spitalul Municipal Râmnicu-Sărat, în urma unei dispoziţii a Centrului Naţional de Conducere şi Coordonare a Intervenţiei din cadrul MAI.

DSP Vrancea şi-a propus testarea personalului de îngrijire din căminele de bătrâni de două ori pe lună, cu posibilitatea de extindere a testării şi în centrele rezidenţiale.

„DSP Vrancea a demarat o campanie de testare a personalului de îngrijire din căminele de bătrâni. Acţiunea de testare se va repeta cu frecvenţă de două ori pe lună şi se va lua în calcul şi testarea personalului de îngrijire din centrele rezidenţiale, tot de două ori pe lună”, au transmis reprezentanţii instituţiei.

Potrivit sursei citate, testarea beneficiarilor din centre se va face în momentul în care vor exista simptomatici sau dacă în urma anchetei epidemiologice va fi documentat un contact cu caz suspect sau confirmat cu COVID-19.

DGASPC Vrancea susţine că în centrele instituţiei s-au luat toate măsurile necesare pentru protejarea beneficiarilor şi a salariaţilor, prin asigurarea de materiale de protecţie, substanţe dezinfectante, interzicerea accesului altor persoane în incinta centrelor, precum şi izolarea preventivă la locul de muncă a salariaţilor de la intrarea în vigoare a Ordonanţei militare nr. 8/2020. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.