PNL îi pedepsește pe focșăneni pentru votul din 27 septembrie

Social

Disperați că au pierdut alegerile locale în Focșani, liberalii au hotărât să blocheze Primăria Municipiului și să îi pedepsească astfel pe TOȚI cetățenii care vor avea nevoie de documente eliberate de instituția noastră.
Luni, 26 octombrie 2020, Prefectul PNL Gheorghiță Berbece a convocat ședința de constituire a Consiliului Local Focșani pentru data de 27 octombrie 2020, ora 13.00, în ciuda faptului că Primăria Municipiului Focșani i-a solicitat amânarea convocării ședinței privind ceremonia de constituire a Consiliului Local al Municipiului Focșani pentru data de 30 octombrie 2020, ora 13.00!

Solicitarea formulată către Prefectul Berbece este motivată de faptul că, odată constituit noul Consiliu Local, activitatea Primăriei Municipiului Focșani va fi blocată. Acest lucru se va întâmpla deoarece eu mă aflu în concediu medical, fiind confirmat cu SARS-CoV 2, iar atribuțiile mele au fost delegate către cei doi viceprimari, care vor pierde această calitate, în momentul constituirii noului Consiliu Local. Prin urmare, timp de apoape o săptămână, până în momentul în care legea îmi va permite să îmi reiau activitatea, Primăria Focșani va fi în situația de a NU putea elibera niciun fel de acte administrative către cetățeni.
 Faptul că Berbece nu a dat curs solicitării noastre de a amâna constituirea noului Consiliu Local arată că acesta răspunde doar la comenzile politice ale PNL și nu îi pasă câtuși de puțin de faptul că cei care vor avea de suferit de pe urma acestei decizii sunt atât cetățenii din Focșani, cât și angajații din Primăria Municipiului.

Mai mult de atât, în articolul 1 din Legea nr. 84/2020 se prevede faptul că „Mandatele aflate în curs de exercitare ale primarului general al municipiului București, președinților de consilii județene, consiliilor locale, Consiliului General al Municipiului București și consiliilor județene se prelungesc până la data de 1 noiembrie 2020” ceea ce demonstrează, dacă mai era nevoie, reaua credință a celor din PNL.
Constituirea noului Consiliul Local ar trebui să reprezinte un nou început în ceea ce privește colaborarea dintre aleșii locali, dar, în același timp, ar trebui să reprezinte și un nou început în ceea ce privește cooperarea inter-instituțională. Graba cu care Prefectul PNL duce la îndeplinire ordinele venite pe linie de partid arată însă că liberalii nu dau nici doi bani pe interesele cetățenilor din Municipiul Focșani și n-au înțeles NIMIC din votul din 27 septembrie 2020!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook