Primăria Municipiului Focșani a adoptat metodologia pentru acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă

Social

În vederea conformării cu legislația actuală, în cadrul ședinței Consiliului Local al Municipiului Focșani, din data de 29 mai 2020, a fost aprobată Hotărârea nr.143, care stabilește acordarea unui ajutor financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă în baza Legii nr 35/2020.
Facem precizarea că pe raza Municipiului Focșani nu există furnizori de servicii sociale acreditați/licențiați pentru a putea furniza servicii de îngrijire și supraveghere a copilului pe timpul zilei – cod serviciu social 8891 CZ – C- VIII .

De altfel, până în momentul de față, la Direcția de Asistență Socială Focșani nu a fost înregistrată NICIO solicitare pentru acordarea ajutorului financiar familiilor pentru plata serviciilor oferite de bonă. Tocmai de aceea, facem un apel public către toate familiile care se înscriu în prevederile legii să depună astfel de cereri, deoarece numai în acest mod putem avea o bază legală pentru alocarea sumelor necesare din bugetul local.
În condițiile în care vor fi înregistrate asemenea solicitări, sumele estimate pentru aplicarea Legii nr 35/2020 vor fi supuse aprobării la data rectificării bugetare, întrucât legea amintită a apărut ulterior aprobării bugetului local.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.