Primăria Municipiului Focșani sarbatoreste Unirea Principatelor Române

Divertisment

Primăria Municipiului Focșani serbează 161 ani de la Unirea Principatelor Române în cadrul unei suite de evenimente intitulate generic, ”La Focșani, Hora ne unește”.
Astfel, pe data de 23 ianuarie, de la ora 18.00 la Cinematograful Balada, Ansamblul Folcloric ”Țara Vrancei” va susține spectacolul ”Hai să dăm mână cu mână”, unde sunt invitați să participe toți focșănenii, intrarea fiind gratuită.

Pe data de 24 ianuarie 2020, când se aniversează 161 ani de la Unirea Principatelor Române, Primăria Municipiului Focșani vă invită să luați parte, de la ora 17.30 la un moment de evocare istorică a evenimentelor de la Focșani, care va avea loc în Piațeta Teatrului Focșani. Își dau concursul artiștii Teatrului Municipal ”Maior Gh.
Pastia”, ai Corului Pastorala și ai Ansamblului Folcloric ”Țara Vrancei”.
De la ora 18.15 va avea loc Marșul Torțelor prin care Flacăra Unirii, care se va aprinde în Piațeta Teatrului, va lua drumul către Piața Unirii din Focșani, pe traseul Str. Republicii și B-dul Unirii. În jurul orei 18.30, Marșul Torței va ajunge în Piața Unirii, unde toți participanții sunt invitați să se prindă în Hora Unirii, în jurul Monumentului Unirii.

De la ora 19.00, la Ateneul Popular ”Maior Gh. Pastia” va avea loc Concertul
tradițional al Orchestrei de Cameră ”Unirea” dedicat Unirii Principatelor Române de la 24 ianuarie 1859, concert dirijat de Mihnea Ignat, cu participarea soliștilor Diana Jipa (vioară) și Ștefan Doniga (pian). Intrarea este gratuită, în limita locurilor disponibile.
Duminică, 26 ianuarie 2020, de la ora 19.00, la Cinematograful Balada din
Focșani este programat să ruleze filmul artistic “Maria, Regina României”, în prezența actriței din rolul principal, focșăneanca Roxana Lupu. Înaintea proiecției va avea loc și o sesiune de întrebări și răspunsuri, iar cei care vor participa la eveniment pot obține autograful artistei care în film o întruchipează pe cea care a jucat un rol determinant în Marea Unire de la 1918.
Dragi focșăneni, vă adresez din toată inima invitația ca pe data de 24 ianuarie 2020 să ”dăm mână cu mână / Cei cu inima română / Să-nvârtim hora frăției / Pe pământul României!” de la ora 17.30 în Piațeta Teatrului din Municipiul Focșani.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.