Spitalul Militar Vrancea şi-a reluat parţial activitatea, după ce 43 de persoane au fost confirmate cu COVID-19

Social

Spitalul Militar “Dr. Alexandru Popescu” Focşani, închis la sfârşitul lunii martie după ce 43 de persoane au fost confirmate pozitiv la infecţia cu COVID-19, şi-a reluat parţial activitatea, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

Momentan sunt funcţionale câteva compartimente, dar în funcţie de rezultatele testelor, spitalul ar putea reveni la activitatea normală spre finele săptămânii.

“În acest moment avem Compartimentul de Primiri Urgenţe funcţional. Funcţionează şi medicina primară, unde pacienţii primesc reţete şi sunt prezenţi, de asemenea, medicii din programele naţionale de diabet, care asigură tratamentul pacienţilor. Deja au fost prelevate probe pentru testarea celor confirmaţi pozitiv după perioada de 12-13 zile şi au fost trimise la Institutul ‘Cantacuzino’ Bucureşti, pentru analiză. Dacă testele ies bine, de joi toată lumea se întoarce la muncă. Cu distanţare socială, cu măsurile de protecţie necesare, vom fi la datorie. În spital nu s-au mai înregistrat alte cazuri, alte persoane care să prezinte simptome de coronavirus, ceea ce e îmbucurător”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale, Valentin Roman.

Spitalul Militar Focşani a fost închis pe 25 martie, pentru dezinfecţie generală, după ce două persoane au avut rezultat pozitiv la infecţia cu coronavirus. Ulterior, în unitatea medicală au fost confirmate şi alte cazuri. În total, au fost testate 110 persoane, iar în cazul a 43 dintre acestea, respectiv 30 de cadre medicale şi 13 angajaţi din personalul auxiliar, rezultatul a fost pozitiv, astfel că spitalul a rămas închis, toţi pacienţii fiind externaţi.

Între timp, un angajat al Spitalului Militar Focşani, o femeie în vârstă de 48 de ani, care fusese transportată într-un spital din Bucureşti, din cauza complicaţiilor, a decedat. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.