Focsanenii vor fi obligati sa poarte masti de protectie

Social

În cursul zilei de ieri, printr-o scrisoare deschisă, am solicitat Prefectului Județului Vrancea să emită cât mai repede, prin Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, o hotărâre care să impună obligativitatea purtării în toate spațiile publice a unei măști medicale de protectie sau în lipsa acesteia a unei esarfe, a unui fular etc.

Astfel, în cadrul ședinței Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Vrancea din data de 7 aprilie 2020, s-a adoptat Hotărârea nr. 34/7.04.2020, care stabilește că „începând cu data de 10.04.2020 se instituie, pentru toți cetățenii județului Vrancea, precum și pentru cei care tranzitează județul, măsura OBLIGATORIE de purtare a mijloacelor de protecție a gurii și nasului (măști de protecție, esarfe sau alte modalități de protecție) în toate spațiile publice deschise și închise (mijloace de transport în comun, instituții publice, spații comerciale, farmacii, piețe agroalimentare, șantiere, gări, autogări etc.)”.

De asemenea, administratorii și deținătorii locațiilor mai sus amintite vor interzice accesul cetățenilor fără mijloacele de protecție menționate, iar la intrare vor monta covoare îmbibate cu substanțe dezinfectante.

Dragi focșăneni, vă rugam să respectați aceste reguli, întrucât este vorba în primul rând de sănătatea dumneavoastră și a celor dragi. Totodată, vă mulțumim pentru modul în care ați introdus aceste reguli în viața și activitatea dumneavoastră de zi cu zi.

Și nu în ultimul rând, felicitări, mulțumiri și succes în continuare celor care, zi și noapte, luptă pentru sănătatea unei întregi comunități – militarilor, jandarmilor, polițiștilor și polițistilor locali și mai ales cadrelor medicale!
Sunteți EROII noștri și suntem mândri să fim alături de voi!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.