A demisionat directorul executiv al DSP, Cătălin Graur, care fusese suspendat pe durata stării de urgenţă

Social

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea, medicul Cătălin Graur, care a revenit la conducerea instituţiei după ce a fost suspendat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, pe durata stării de urgenţă, şi-a înaintat demisia.

„Începând cu data de 26 aprilie, am solicitat la Ministerul Sănătăţii demisia din funcţia de director executiv al DSP Vrancea, din motive personale”, a declarat, pentru AGERPRES, medicul Cătălin Graur.

Cătălin Graur, care s-a aflat la conducerea DSP Vrancea de mai bine de 11 ani, a fost suspendat din funcţie pe data de 13 aprilie, pentru „neîndeplinirea atribuţiilor de serviciu”, în locul său fiind numiţi Cătălin Bunghez şi Dragoş Cozma.

Cătălin Graur a dat în judecată Ministerul Sănătăţii, contestând atât suspendarea sa, cât şi numirea în funcţie a celor doi medici care, potrivit cererii de chemare în judecată, „nu au nicio recomandare care să îi aşeze în centrul de interes al dispoziţiilor Ordonanţei de Urgenţă după calităţile manageriale sau al rezultatelor în sistemul public sau privat din perspectivă administrativă, de coordonare”. Procesul a avut loc pe data de 19 mai, după ieşirea din starea de urgenţă şi repunerea directorului Cătălin Graur în funcţie, astfel că solicitarea a rămas fără obiect.

După revenirea la conducerea DSP Vrancea, Cătălin Graur a fost transferat, printr-un ordin de ministru, la DSP Suceava, dar nu a mai apucat să îşi ia în primire noua funcţie, deoarece a intra în concediu medical.

„Ca urmare a încetării stării de urgenţă, doctorul Cătălin Graur a fost repus în funcţia de director executiv al DSP Vrancea, în data de 18 mai 2020, prin ordin semnat de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, un ordin aplicabil de vineri, 15 mai. Pe 20 mai, Ministerul Sănătăţii remite ordinul prin care doctorul Cătălin Graur este numit pe funcţia de director executiv al DSP Suceava, numai că acest fapt nu s-a mai pus în practică deoarece doctorul Cătălin Graur şi-a luat concediu medical, pentru perioada 19-25 mai 2020”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Medicul Dragoş Cozma, directorul adjunct numit de minister la DSP Vrancea, a declarat, pentru AGERPRES, că se aşteaptă o numire a unui director general executiv din partea Ministerului Sănătăţii, care este probabil să fie făcută chiar în cursul zilei de marţi. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.