O echipă condusă de Alexandru Keresztes a preluat managementul SJU Focşani

Social

O echipă din Ministerul Apărării Naţionale, condusă de colonel medic Alexandru Keresztes, comandantul Spitalului Militar de Urgenţă “Regina Maria” din Braşov, a preluat managementul medical şi operaţional al Spitalului Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” din Focşani, informează MApN.
Din echipă mai fac parte şi personal civil contractual Bianca Andoni – director medical, locotenent-colonelul Andrei Ciprian Vulpe – ofiţer de logistică şi locotenent-colonelul Adrian Ceauşu – ofiţer de stat major.

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a anunţat luni că a decis, împreună cu ministrul Apărării, ca managementul Spitalului Judeţean Focşani să fie asigurat de cadre militare medicale, pe perioada stării de urgenţă.
Tătaru a criticat faptul că managerul Spitalului Judeţean Focşani s-a autoizolat voluntar într-un hotel, după ce a fost confirmat cu COVID-19. “Eu am avut o obiecţie din acest punct de vedere. Era un manager al unui spital în subordinea Ministerului Sănătăţii. Puteam eu ca ministru al Sănătăţii să fiu anunţat, (…) ca noi, ca şi minister, să putem gestiona această criză. Faptul că a plecat într-o locaţie care nu este unitate medicală este iar o problemă”, a afirmat Nelu Tătaru. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.