Anunt public – Preventie Coronavirus (COVID-19)

Social

 Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirescu” Vrancea

Nr. înregistrare: 410/ 11.03.2020

ANUNȚ PUBLIC – PREVENȚIE CORONAVIRUS (COVID-19)

În acord cu Hotărârea Grupului de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României și contextul epidemiologic actual, în vederea prevenției în raport cu utilizatorii serviciilor de bibliotecă și cu personalul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, în perioada 11.03 – 31.03.2020, se decid următoarele:

ANULARE/SUSPENDARE ACTIVITĂȚI CULTURALE/EDUCAȚIONALE

–          toate activitățile culturale, atelierele și activitățile de tip club programate pentru această perioadă se anulează/suspendă, acestea urmând să fie reprogramate.

–          sălile de lectură și sălile de internet din secțiile Bibliotecii își închid activitatea cu publicul.

ACTIVITATEA DE ÎMPRUMUT LA DOMICILIU

–          activitatea de împrumut de carte la domiciliu și restituirea acestora se va face în intervalul 8.30 – 19.00.

–          se încurajează restituirea cărților la Cutiile de returnare rapidă amplasate la intrarea în fiecare sediu al instituției.

–          în secțiile instituției se va evita staționarea unui număr mare de utilizatori; se admit maxim 4 persoane/secție plus personalul instituției și maximum 4 persoane pe holul intern al instituției, respectându-se distanța de aproximativ 1-2 metri între utilizatori.

–          persoanele care prezintă simptome de răceală sunt rugate să respecte cu strictețe măsurile de prevenție.

MĂSURI DE PREVENȚIE ȘI IGIENĂ

–          se va menține o distanță de prevenție de aproximativ 2 metri în relație cu utilizatorii de bibliotecă, între membrii personalului bibliotecii, în relație cu orice altă persoană, în cadrul instituției.

–          se evită aglomerarea/staționarea prelungită a publicului în incinta bibliotecii, se încurajează programările telefonice pentru împrumut și pentru prelungirea termenului de restituire (tel. 0237214562, tel. 0237626646,  tel. 0237231161,e-mail: cititori@bjvrancea.ro).

–          utilizatorii sunt rugați să-și igienizeze mâinile la intrarea în instituție (fie prin aplicarea dezinfectantului pus la dispoziție de instituția noastră, fie prin spălarea mâinilor la punctul sanitar al bibliotecii).

În funcție de evoluția măsurilor luate de autorități la nivel național și/sau local, prezentele măsuri pot suferi modificări.

Acestea sunt doar măsuri de prevenție și nu au temei în existența vreunui caz de infectare cu virusul COVID-19 la nivelul Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.