Comunitatea ne-a răspuns: DA! Este nevoie de cărți!

Social

Noul serviciu de bibliotecă, intitulat „Cărțile vin acasă”, inițiat de Biblioteca Județeană „Duiliu Zamfirecu” Vrancea pe 23 aprilie 2020, s-a dovedit un real și emoționant succes! Acest serviciu de curierat rapid și gratuit de împrumut la domiciliu a demonstrat, dacă mai era nevoie, rolul pe care l-a avut și îl are biblioteca în orice comunitate: de a-i uni pe oameni prin spiritul cărții, de a le susține interesele de (in)formare continuă.

Astfel, utilizatorii constanți ai bibliotecii, dar și alte categorii de public din comunitatea noastră au primit în această perioadă cărțile dorite direct acasă, respectându-se, desigur, condițiile de protecție și distanțare impuse. Suntem bucuroși să vă împărtășim și dumneavoastră, dragi membri ai comunității noastre, mulțumindu-vă pentru încredere, răspunsul peste așteptări, pe care ni l-ați oferit: 67 împrumuturi în toate cartierele orașului Focșani, dar și în localitățile limitrofe, 175 cărți solicitate și împrumutate, preponderent beletristică română și străină, dar și cărți din programa școlară, ori cărți de specialitate (psihologie, sociologie). Evidența de împrumut a fost simplificată de colegii responsabili de împrumutul la domiciliu, comunicarea on-line sau telefonică este promptă, realizarea coletelor personalizate se face în cel mai scurt timp cu putință, iar colegul nostru, domnul Romulus Maftei, este cel care duce aceste bucurii lectoriale cititorilor noștri. Astfel, doamne sau domni de toate vârstele, dar și adolescenți și uneori și copii,  îl așteaptă la intrarea în bloc, nerăbdători, curioși, mulțumiți! Termenul de împrumut este cel cunoscut, 14 zile, cu posibilitatea de prelungire.

Pentru desfășurarea în condiții de siguranță a acestui serviciu, atât pentru utilizatori, cât și pentru bibliotecari, secțiile au fost dotate cu lămpi pe bază de raze ultraviolete pentru sterilizarea spațiilor și a cărților.

Reamintim tuturor datele de contact, pentru a putea beneficia, acasă, de cărțile dorite:

Secția de Împrumut la Domiciliu Adulți – 0237 / 214562;

Secția de Copii și Tineret – 0237 / 626646;

Sala de Lectură Adulți – 0237 / 231161. 

De asemenea, ne puteți transmite solicitările dvs. și pe următoarea adresă de e-mail: biblioteca@bjvrancea.ro.

Vă așteptăm în continuare să ne solicitați și… nu uitați: Cărțile ne țin împreună!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.