Primăria Focșani va moderniza iluminatul public din oraș

Social

Primăria Municipiului Focșani a obținut finanțarea pentru proiectul „Modernizarea sistemului de iluminat stradal în Municipiul Focșani” depus în cadrul Programului privind sprijinirea eficienței energetice și a gestionării inteligente a energiei în infrastructura de iluminat public.
Suma aprobată pentru finanțare de către Administrația Fondului pentru Mediu este de 776.790,19 lei, reprezentând 90% din valoarea cheltuielilor eligibile de 863.100,18 lei.

Învestițiile din cadrul acestui proiect constau în:
– Achiziționarea și instalarea unui număr de 307 lămpi
– Achiziționarea și instalarea sistemului de dimare/telegestiune.
Străzile pe care vor fi schimbate lămpile în cadrul acestui proiect sunt următoarele:
– B-dul Gării, delimitat de intersecția cu Str Gh Longinescu/Str Bârsei și intersecția (sens giratoriu) cu străzile Republicii, Tăbăcari și Ștefan cel Mare
– Str Republicii delimitată de B-dul Gării și Str CuzaVodă
– Str Mr Gh Pastia delimitată de B-dul Unirii și Str Alexandru Vlahuță
– B-dul Brăilei delimitat de Str 1 Decembrie 1918 și Str Mr Gh Pastia
– Str Aurora delimitată de B-dul Independenței și Str Mare a Unirii
– Str Ana Ipătescu delimitată de Str Cuza Vodă și Str Mare a Unirii
– Str Mare a Unirii delimitată de Str Republicii și Str Mărășești.
Facem precizarea că acest proiect vine în completarea proiectului

„Reabilitarea, modernizarea și extinderea iluminatului public în Municipiul Focșani”, în valoare de 19.740.430,08 lei. Prin acest proiect, finanțat din fonduri europene, vor fi montate aparate noi de iluminat cu o garanție de minim 5 ani și o durată de funcționare de minim 100.000 ore pe următoarele artere: B-dul Unirii, B-dul Independenței, B-dul București, Str Cuza Vodă, Str Bucegi, Str Brăilei (între intersecția cu Str 1 Decembrie 1918 și Cartierul ANL Democrației), Str 1 Decembrie 1918, Str Anghel Saligny, Str Vâlcele, Str Gh Longinescu, Str Bârsei, Str Bicaz, Str Odobești, Str Mărășești, Calea Moldovei și Calea Munteniei.
Important de menționat ar fi faptul că cele două sisteme de telegestiune din cadrul proiectelor mai sus amintite sunt compatibile, urmând ca la momentul implementării finale să fie corelate, astfel încât să existe un centru unic de comandă și telegestiune pentru întreg sistemul de iluminat public din Municipiul Focșani.

De asemenea, tot din dorința de a oferi un serviciu modern, municipalitatea a externalizat serviciul de iluminat public, operatorul privat executând mentenanța sistemului. Totodată, operatorul gestionează un TELVERDE, prin care preia TOATE sesizările pe care le remediază în 24 ore. Prin același contract, este asigurat și iluminatul festiv ornamental de iarnă precum și mentenanța sa.
Celelalte străzi care nu se regăsesc în niciunul dintre proiectele menționate vor intra în alte programe și proiecte, astfel încât focșănenii vor beneficia în următorii ani de un iluminat public modern pe TOATE bulevardele și străzile din oraș.
Focșani, acasă!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.