Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică Vrancea a fost schimbată în urma vizitei ministrului Sănătăţii

Social

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea a fost schimbată, luni, de ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, ca urmare a deficienţelor găsite de acesta în activitatea instituţiei, potrivit reprezentanţilor Prefecturii Vrancea.

“Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a numit astăzi o nouă conducere la DSP Vrancea, în persoana medicilor Cătălin Bunghez şi Dragoş Cozma, ca urmare a deficienţelor constatate de ministru în activitatea instituţiei din ultima perioadă. Principalele probleme sesizate au fost cele de comunicare, precum şi managementul defectuos al anchetelor epidemiologice”, a declarat purtătorul de cuvânt al Prefecturii, Adrian Creţu.

Aflat la Focşani pentru a evalua, printre altele, activitatea DSP Vrancea, ministrul Nelu Tătaru a declarat că anchetele epidemiologice ale DSP Vrancea nu au fost eficiente şi vor fi reluate. “Consider că a fost o anchetă epidemiologică ce a scăpat de sub control sau nu a fost eficient evaluată. Rămâne ca această anchetă să fie reluată pentru fiecare caz în parte şi fiecare caz confirmat va naşte o altă anchetă epidemiologică”, a spus ministrul Sănătăţii.

Potrivit noii conduceri a DSP Vrancea, toate anchetele epidemiologice vor fi reluate, începând de marţi.

În Vrancea au fost raportate, luni, 134 de cazuri confirmate cu COVID-19, cu 17 mai multe decât în ziua precedentă. Dintre acestea, 35 sunt cadre medicale de la Spitalul Militar Focşani, iar alte 15 sunt cazuri confirmate în rândul cadrelor medicale de la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani. Alte opt cazuri au fost confirmate la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea şi două la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vrancea. Şi la Spitalul Municipal Adjud, desemnat spital de suport pentru COVID-19, două cadre medicale s-au infectat cu virusul SARS-CoV-2.

În cursul săptămânii trecute au fost închise Secţiile de Nefrologie şi Cardiologie, după ce mai multe cadre medicale au fost confirmate pozitiv. În acelaşi timp, Spitalul Militar Focşani, închis pe 25 martie ca urmare a confirmării a peste 40 de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 în rândul personalului medical şi auxiliar sanitar, şi-a reluat activitatea. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.