Focșănenii întreabă autoritățile cum vor fi organizate alegerile locale în vreme de pandemie

Social

Joi, 13 august 2020, a avut loc ședinta Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) al Municipiului Focșani. În cadrul ședintei, pe lângă discuțiile legate de necesitatea sporirii măsurilor de prevenire a răspândirii pandemiei de Covid-19, au fost ridicate și alte probleme cu care se confruntă comunitatea noastră.
În acest context, Primarul Cristi Valentin Misăilă a adresat membrilor CLSU (în mod special reprezentanților DSP Vrancea, ISJ Vrancea și ai Spitalului Județean de Urgență Sf. Pantelimon) mai multe întrebări primite de la cetățenii din Municipiul Focșani, care doresc să afle cum oare se vor putea desfășura alegerile locale, în condiții de maximă siguranță pentru toți focșănenii.
Astfel, oamenii sunt preocupați de mai multe aspecte strict organizatorice, cum ar fi:

 • Cum vor vota persoanele confirmate pozitiv cu Coronavirus și internate în spital, la Secția Boli Infecțioase?
 • Cum vor putea vota persoanele aflate în carantină sau în autoizolare la domiciliu?
 • Dacă o localitate întreagă sau numai un cartier intră în carantină, ce se va întâmpla cu alegerile – mai au loc sau nu?
 • Având în vedere că în secțiile de votare sunt cel puțin 16 persoane (președinte,locțiitor, operator date, 11 membri, pază, reprezentant Primărie care împarte măști de protecție plus observatori din partea presei și a societății civile), Primăria Municipiului Focșani nu
  deține săli atât de mari încât să poată asigura distanța minimă de 2 m între membrii secției de votare!
 • Dacă intră doar câte un cetățean în secție, nu vor putea vota toți cei care sunt pe listă, în programul de 14 ore (7.00 AM – 21.00 PM).
 • Ștampila de vot va fi dezinfectată după fiecare utilizare?
 • Cum își va face campanie un candidat care între timp a fost confirmat pozitiv și se află în regim de izolare?
 • Nu mai spun că începe școala… și în școli avem cele mai multe secții de votare, iar cel puțin pe 28 septembrie, a doua zi după alegeri, este clar că nu se va putea învăța în Focșani pentru că va trebui să se facă dezinfecție măcar la nivel de parter în ficare unitate școlară în
  care au fost amenajate secții de votare.
  Așteptăm ca în cel mai scurt timp Prefectura Vrancea și celelalte instituții abilitate să răspundă public focșănenilor la toate aceste întrebări, având în vedere calendarul organizării alegerilor locale din data de 27 septembrie 2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.