Primăria Focșani va împărți 1000 de pachete anti-coronavirus

Social

Având în vedere numărul tot mai mare de cazuri confirmate cu Covid -19, joi 13 august 2020, a avut loc ședinta Comitetului Local pentru Situații de Urgență (CLSU) al Municipiului Focșani. În cadrul ședintei, au fost discuții legate de modul în care populația respectă măsurile de distanțare socială și obligativitatea purtării măștii de protecție.
Concluzia generală a fost că sunt în oraș zone foarte aglomerate, cum ar fi Piața Unirii, mai ales în cursul serii, unde din păcate, lumea nu poartă măscă de protecție!
Prezent la întâlnire, comisarul-șef Alexandru Cara, șeful Poliției Municiului Focșani, a declarat că cetățenii trebuie să înțeleagă că nu este în regulă să se expună.

Totodată, polițiștii vor încerca să îi convingă pe focșăneni să poarte măști, dar sunt și unele persoane care pur și simplu refuză acest lucru. Pentru sănătatea întregii comunități,opinia Poliției este ca împotriva acestora să fie luate măsuri de sancționare, în paralel cu continuarea acțiunilor de promovare a prevederilor legale în domeniu.
Directorul societății de transport public din Focșani a adus la cunoștința membrilor CLSU că în general pe mijloacele de transport în comun sunt respectate normele legale de prevenire a răspândirii noului coronavirus. Dar și aici mai sunt persoane care urcă cu masca în autobuz și apoi o dau jos și o pun iarăși numai în momentul în care apare controlorul. Legat de riscuri, putem spune că șoferii de pe autobuze sunt cei mai expuși
îmbolnăvirii cu Covid-19. Din fericire însă, până în prezent, datorită luării tuturor măsurilor, nu a fost înregistrat nici măcar un singur caz pozitiv în rândul acestora.

Alte zone foarte aglomerate sunt cele din piețele agro-alimentare, conducerea Administrației Piețelor declarând că au fost montate dozatoare cu soluție dezinfectantă și au fost peste tot lipite afișe de informare cu măsurile de prevenție. Cu toate acestea, se remarcă distrugerea dispozitivelor dezinfectante și faptul că măsurile de prevenție sunt respectate numai de unii cetățeni, cei mai mulți considerând că dacă sunt în spațiu deschis, acestea nu sunt obligatorii. În acest caz, o soluție ar fi o comunicare mai intensă în speranța conștientizării de către populație a riscurilor la care se expune prin nerespectarea măsurilor impuse de autorități.
Ca un răspuns la toate acestea, Primarul Cristi Valentin Misăilă a hotărât
intensificarea acțiunilor de informare, cu ajutorul voluntarilor din cadrul SVSU Focșani și a celor de la Crucea Roșie, filiala locală.

Totodată, în vederea ajutorării persoanelor vulnerabile, Primarul Municipiului Focșani a propus ca 1000 de astfel de cetățeni să primească un pachet cu măști și dezinfectant de mâini, cei vizați fiind focșănenii de peste 65 ani și cu venituri mai mici de 1000 de lei/lună. Pentru aceste persoane, pentru care riscurile sunt mult mai mari în cazul unei îmbolnăviri cu noul coronavirus, pachetul va conține următoarele materiale:

  • măști de protecție -50 buc
  • alcool sanitar
  • dezinfectant de mâini de buzunar
  • un săpun lichid
  • materiale informative.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook