Primăria Municipiului Focșani asigură cetățenii că este pregătită să ia toate măsurile pentru combaterea noului Coronavirus

Social

Dragi focșăneni,
În primul rând, vreau să vă anunț că pentru moment în orașul nostru NU EXISTĂ niciun caz confirmat de Coronavirus. Totuși, în contextul înmulțirii cazurilor de îmbolnăviri cu Coronavirus la nivel național am luat, prin intermediul Comitetului Local pentru Situații de Urgență, măsura intensificării tuturor acțiunilor menite să prevină și să combată (daca va fi cazul) acest fenomen.
Astfel, începând de luni, 16 martie 2020, punctul de lucru din Str Cuza Vodă nr 56 (fosta Vamă) va fi închis, iar accesul în holul Primăriei Municipiului Focșani va fi restricționat TOTAL, urmând a fi deschise 2 ghișee exterioare la care cetățenii pot solicita informații și depune sau ridica documente. Totodată,facem un apel către toți focșănenii să utilizeze cu precădere în această perioadă serviciile on line oferite de municipalitate, de la certificate de urbanism, petiții și până la taxe și impozite locale.

De asemenea, menționăm faptul că am solicitat, prin intermediul Asociației Municipiilor din România, Guvernului și Parlamentului României PROROGAREA până la 30 iunie 2020 a termenelor de plată a impozitelor și taxelor locale, cu păstrarea bonusurilor de 10% pentru persoane fizice și 5% pentru persoane juridice în cazul achitării integrale a acestora.
Tot pentru sănătatea focșănenilor am luat măsura ca în holul Poliției Locale și a Direcției de Asistență Socială să intre câte o persoană, la SC Parking SA câte două, iar la Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor maxim cinci persoane. La Căminul pentru persoane vârstnice și CUP SA accesul în instituție a fost interzis, iar beneficiarii de la Cantina de Ajutor Social vor primi mâncare rece. Activitățile cu publicul au fost suspendate la Teatru, Ateneu și Țara Vrancei, iar Piața Moldovei va fi dezinfectată, prima acțiune urmând a avea loc duminică, 15 martie 2020. Alăturat acestui comunicat am atașat lista cu toate site-urile oficiale ale instituțiilor subordonate municipalității.
Nu în ultimul rând, solicităm Guvernului României și Instituției Prefectului Județului Vrancea să se implice în mod responsabil în această criză pentru că în joc este sănătatea românilor!

Primăria Municipiului Focșani este în alertă 24h/24 și este gata să ia
TOATE măsurile care se impun în continuare pentru ca viața și sănătatea cetățenilor din acest oras să nu fie puse în pericol! Și încă o dată facem un apel public către toți focșănenii să respecte regulile de igienă și să evite aglomerațiile urbane, iar la primele simptome apărute să anunțe imediat autoritățile.
De asemenea, toți cei care au venit în ultima vreme din afara țării au OBLIGAȚIA, morală în primul rând, să anunțe autoritățile.
Primăria Municipiului Focșani –  www.focsani.info
Poliția Locală Focșani –  www.politialocalafocsani.ro
Serviciul Public Comunitar Local de Evidență a Persoanelor Focșani
–  www.evidentapersoanelorfocsani.ro
Direcția de Asistență Socială Focșani –  www.dasmsfocsani.wordpress.com
Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani –  www.ddspfocsani.ro
SC CUP Salubritate SA Focșani –  www.salubfocsani.ro
SC Transport Public SA Focșani –  www.tpfocsani.ro
SC Parking Focșani SA –  www.parking-focsani.ro
SC ENET SA Focșani –  www.enetsa.ro
Compania de Utilități Publice Focșani –  www.cupfocsani.ro

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.