Fond de premiere pentru reluarea tipăririi revistei Liceului Tehnologic ”Eremia Grigorescu” din Mărășești și pentru premierea a zece elevi

Social

Primăria Orașului Mărășești, în parteneriat cu ”Asociația Pro Societate Sf. Ciprian”, Liceul Tehnologic ”Eremia Grigorescu Mărășești și Școala Nr. 2 Mărășești derulează proiectul ViaEdu – ”Un viitor mai bun prin educație”, care are ca obiectiv crearea unui set de mecanisme eficiente și inovatoare destinate implementării unor măsuri integrate în domeniul educației. Partenerii din proiect își propun reducerea/prevenirea părăsirea timpurie a școlii în rândurile copiilor, elevilor și tinerilor, de a îmbunătăți calitatea actului educațional și de a crește nivelul de implicare a comunității locale, prin autorități locale, potențiali angajatori, sau ONG- uri.

În cadrul proiectului a fost încheiat un ”Parteneriat Strategic pentru viitorul educației și al tinerilor în Mărășești” din care fac parte Autoritatea Publică Locală, liceul orașului, două asociații de părinți, două organizații neguvernamentale și patru societăți comerciale din localitate. Unul dintre obiectivele parteneriatului este crearea unui fond pentru susținerea realizării revistei Liceului Tehnologic ”Eremia Grigorescu” și pentru premierea a 10 elevi/tineri pe durata proiectului.

”Educația este esențială pentru viitorul comunității noastre, de aceea ne-am implicat în îmbunătățirea condițiilor în care se desfășoară actul educațional în Mărășești. Prin proiectul ViaEdu – ”Un viitor mai bun prin educație” vrem să îi încurajăm și să îi stimulăm pe elevii din Mărășești să își continue parcursul școlar, pentru că doar prin educație își pot îndeplini visele”, a declarat primarul orașului Mărășești, Valerică Chitic.

Educația în școală este, după cea obținută în familie, cea mai importantă în formarea personalității copiilor. Este necesar să existe o modalitate de evaluare a activității școlare a acelora care s-au remarcat prin rezultatele școlare deosebite și implicarea în diverse activități de voluntariat. Totodată, aceste rezultate, dacă sunt premiate, reprezintă o puternică motivație de a continua în același mod activitatea școlară, iar pentru ceilalți, colegi sau apropiați,constituie exemple stimulative. Din acest motiv, prin acest proiect se dorește premierea elevilor care s-au remarcat prin rezultatele obținute.

Partenerii din proiectul ViaEdu – ”Un viitor mai bun prin educație” își mai propun și reluarea tipăririi revistei Liceului Tehnologic ”Eremia Grigorescu” deoarece profesorii, elevii, părinții, dar și angajatorii absolvenților au nevoie, pentru o educație performantă, de comunicare privind cerințe, modalități de predare-învățare, așteptări ale elevilor și părinților, perspective de carieră, noutăți în domeniul tehnic. Formatul pe hârtie, chiar dacă poate să pară demodat,permite revistei să ajungă în mâinile și sub ochii tuturor celor cu adevărat interesați din comunitatea noastră.

Cei care doresc sunt invitați să se alăture demersului autorităților locale și celorlalți parteneri din proiect și să contribuie, în măsura posibilităților, la stimularea și încurajarea mediului educațional din orașul Mărășești. Mai multe informații se pot obține la Primăria Orașului Mărășești, tel. 0237 260 550, persoană de contact Luca Elena, coordonator partener UAT.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.