Informare

Social

PRIVIND ATENȚIONAREA PROPRIETARILOR ȘI DEȚINĂTORILOR DE TERENURI CU TITLU SAU FĂRĂ TITLU DE PE RAZA U.A.T FOCȘANI DE A NU ARDE MIRIȘTILE, STUFUL, TUFĂRIȘURILE SAU VEGETAȚIA IERBOASĂ ÎN URMA ATENȚIONĂRII METEOROLOGICE DE CANICULĂ

Ministerul Mediului Apelor și Pădurilor, Garda Națională de Mediu – Comisariatul Județean Vrancea, prin Consiliul Județean – Județul Vrancea, aduce la cunoștința tuturor celor interesați informații privind prognoza meteorolgică de caniculă, prin atenționarea tuturor proprietarilor și deținătorilor de terenuri cu titlu sau fără titlu de pe raza U.A.T. Focșani de a nu arde miriștile, stuful, tufărișurile sau vegetația ierboasă fără acceptul autorității competente pentru protecția mediului și fără informarea în prealabil a serviciilor publice comunitare pentru situații de urgență.

Reamintim faptul că legislația în domeniul protecției mediului interzice arderea miriștilor, a stufului, a tufărișurilor sau vegetației ierboase, de către persoanele fizice sau juridice (art.94. alin1, lit.n) din O.U.G. nr.195/2005 privind protecția mediului, cu modificările și completările ulterioare), iar în cazul neconformării, vor fi aplicate sancțiuni constând în amendă de la 3.000 până la 6.000 lei, pentru persoane fizice și între 25.000 și 50.000 lei pentru persoane juridice.
Arderea miriștilor, stufului, tufărișurilor și vegetației ierboase din ariile protejate și de pe terenurile supuse refacerii ecologice constituie infracțiune, caz în care se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la 1 an, sau cu amendă, dacă a fost de natură să pună în pericol viața ori sănătatea umană, animală sau vegetală.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.