Primaria Municipiului Focsani este pregatita sa ia toate masurile impotriva epidemiei de gripa

Social

Având în vedere epidemia de gripă sezoniera, suntem datori să luam și pe plan local TOATE măsurile necesare astfel încât să evităm apariția sau răspândirea acestei boli, în special în rândul copiilor noștri.
În acest sens, regretăm faptul că nu am fost invitați sau cel puțin să ni se aducă în mod oficial la cunoștință măsurile care s-au stabilit a fi luate în cadrul ședinței Colegiului Prefectural din data de 30 ianuarie 2020, tema întâlnirii fiind aprobarea planului de acțiuni pentru limitarea cazurilor de îmbolnăviri de gripă la nivelul unităților de învățământ preuniversitar din județ. Ori în condițiile în care la nivelul Municipiului Focșani activează nu mai puțin de 30 unități școlare (grădinițe, școli, licee, colegii și cluburi școlare), considerăm că era necesară prezența noastră la aceste discuții sau măcar să fi fost informați în regim de urgență de către Instituția Prefectului – Județul Vrancea sau Inspectoratul Școlar Județean Vrancea, ceea ce, din păcate, nu s-a întâmplat.

În această situație, solicităm public tuturor directorilor de unități școlare să adopte toate măsurile pentru evitarea declanșării unor focare de gripă. În acest sens, fiecare unitate de învățământ trebuie să aibă în dotare materiale pentru igiena mâinilor (apă, săpun, servețele de hârtie), material dezinfectant și covorașe dezinfectante, măști de protecție. Materialele dezinfectante vor fi utilizate zilnic pentru efectuarea corectă a operațiunilor de dezinfecție a claselor, holurilor, toaletelor și celorlalte spații din școli. Va fi asigurată respectarea normelor de igienă personală, atât a elevilor, cât și a cadrelor didactice.
Activitatea cabinetelor școlare va fi intensificată prin realizarea triajului zilnic al elevilor și cadrelor didactice. Totodată, în perioada imediat următoare vom demara controale în unitățile școlare cu echipe mixte formate din reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică Vrancea și ai Direcției de Asistență Socială Focșani din cadrul Primăriei Municipiului Focșani, pentru verificarea activităților cabinetelor școlare.
Facem un apel ca toate unitățile școlare să își evalueze stocurile de materiale din lista mai sus amintită și dacă este cazul să ne solicite în regim de urgență fondurile necesare în vederea aprovizionării și utilizării acestora.
Menționăm faptul că până în prezent NICIO unitate de învățământ nu a făcut vreo astfel de adresă.

De asemenea, facem un apel și către părinți, în cazul în care copiii prezintă simptomele gripei (febra mai mare de 38°C, tuse puternică, dureri de gât, nas înfundat sau care curge, frisoane, cefalee sau durere de cap intensă, nu suportă lumina, disconfort generalizat, slăbiciune, ochi rosii, iritați) să nu îi mai ducă la școală și să meargă de urgență la medicul de familie sau la medicul specialist.
Totodată, rugăm cadrele didactice și părinții să comunice, în permanență, pe toate canalele media (WhatsApp, Messenger și platforma Adservio), astfel încât să fie toată lumea la curent cu ultimele informații și măsuri care trebuie luate în cazul apariției unor cazuri de îmbolnăviri cu virusul gripal.
Cu rugămintea către toți focșănenii să respecte aceste câteva măsuri de igienă și prevenție, anunțăm în mod public că Primăria Municipiului Focșani este pregătită să asigure tuturor unităților școlare întregul suportul financiar, astfel încât sănătatea preșcolarilor, școlarilor și a cadrelor didactice să nu fie niciun moment pusă în pericol.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.