Ion Ștefan minte

Social

Invitat la un post de televiziune, Ion Ștefan „Grinda”, asa cum il stie o tara intreaga, a mintit fara nicio jena, declarand ca Primaria Municipiului Focsani plateste 5 milioane lei pentru mentenanta stalpilor de iluminat din oras. Dupa parerea sa, acesti bani sunt doar pentru „analizarea si stergerea de praf a stalpilor, intrucat schimbarea becului înseamnă alți bani, becul în sine costă alți bani”.
In anul 2018, Primaria Municipiului Focsani a externalizat serviciul de iluminat public deoarece Autoritatea Naţională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice (ANRSC) a impus anumite conditii de licentiere, pe care municipalitatea nu le mai indeplinea. Intreaga procedura de externalizare a fost urmarita si aprobata de catre ANRSC, organismul abilitat pentru asa ceva.

Astfel, un operator privat autorizat efectuează in acest moment lucrările de mentenanță a punctelor luminoase, înlocuirea elementelor defecte și nefuncționale și verificarea permanentă a stării tehnice a iluminatului public pentru a preîntâmpina și a reduce numarul avariilor în sistem. În Municipiul Focșani, iluminatul public este constituit din 3024 stâlpi de iluminat, inclusiv cei din parcuri și grădina publică, dar si iluminatul architectural aflat în piațete, scuaruri, instituții publice, de cultură etc.
Mai mult decat atat, imediat dupa preluarea iluminatului public, operatorul a înființat un numar de telefon, gen TELVERDE, conform prevederilor contractuale, la care cetățenii pot apela non-stop pentru a solicita necesitatea intervențiilor în diverse locații. In 2018 si 2019 au fost inregistrate 2782 de solicitări din partea cetățenilor adresate operatorului, la TOATE acestea raspunzandu-se cu operativitate în maximum 48 de ore, conform indicatorilor de performanță prevazuti în contract.
In afara de interventiile la solicitarile cetatenilor, operatorul privat a desfasurat in permanenta actiuni de verificare a sistemului de iluminat public, cheltuielile fiind urmatoarele:
1. 2018 – 149.814,99 lei fără TVA
2. 2019 – 201.338, 41 lei fara TVA
TOTAL – 351.153, 40 lei fara TVA

Acestea sunt datele oficiale si reale, verificate de organele de control abilitate, drept pentru care solicitam in mod public domnului Ion Stefan „Grinda” sa isi ceara scuze pentru MINCIUNA cu cele 5 milioane lei.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.