Proiecte de blocuri în zone de case respinse de CTUAT Focșani

Social

Joi, 11 iunie 2020, a avut loc ședința Comisiei Tehnice de Amenajare a Teritoriului și Urbanism a Municipiului Focșani (CTUAT), ordinea de zi cuprinzând:
– 2 documentații pentru aviz de oportunitate
– 6 documentații pentru aviz final Plan Urbanistic Zonal (PUZ)
– o documentație pentru avizul comisiei CTUAT Focșani, pentru o închidere de balcon.

Cele mai aprinse discuții au fost la primul capitol, celelalte solicitări primind deja avizul comisiei.
Astfel, au fost solicitate avize de oportunitate pentru 2 proiecte imobiliare, primul în partea de N a orașului pe Str. Rovine, respectiv un minicomplex cu 2 blocuri de 3 etaje, iar al doilea pe Str. Alexandru Golescu, în apropierea Școlii Gimnaziale „Anghel Saligny”. În ambele situații, din cauza supraaglomerării zonelor respective odată cu ridicarea acestor noi imobile, dar și a faptului că în jur sunt doar case, Primarul Cristi Valentin Misăilă a solicitat membrilor comisiei respingerea acestor proiecte, ținând astfel seama și de doleanțele cetățenilor care locuiesc în apropiere.
Celelalte documentații pentru PUZ au vizat noul palat de justiție, un bloc de locuințe colective și atragerea în intravilan a unui teren pe care urmează a se ridica o bază sportivă, toate primind avizul pozitiv al comisiei. În finalul discuțiilor, membrii comisiei și-au dat acordul pentru închiderea unui balcon din cadrul unui imobil ANL.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.