Reîncepe distribuirea pachetelor cu produse igienice de bază

Social

Începând cu data de 6 octombrie 2020, Primăria Municipiului Focșani va relua distribuirea pachetelelor cu produse de igienă destinate celor mai dezavantajate persoane, conform criteriilor stabilite de Guvernul Orban. Astfel, prin Ordonanța de Urgență nr 84/2020, Guvernul României specifica in mod clar categoriile de persoane care beneficiază de aceste pachete, după cum urmează:

a) familiile și persoanele singure cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001 privind venitul minim garantat, cu modificările și completările ulterioare;
b) familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei acordată în baza Legii nr. 277/2010 privind alocația pentru susținerea familiei, republicată, cu modificările și completările ulterioare;
c) persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale.

Din păcate, deși acțiunea este derulată în cadrul proiectului „Acordare de pachete cu produse de igienă în cadrul POAD 2018 – 2020”, cofinanţat din Fondul de Ajutor European, din lista de beneficiari Guvernul Orban a exclus în mod inexplicabil tocmai pensionarii. Decizia Guvernului este de neînțeles, în condițiile în care unii pensionari au venituri mai mici chiar și decât persoanele care primesc un venit minim garantat acordat în baza Legii nr. 416/2001.

Pachetele sunt împărțite beneficiarilor pe bază de buletin, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 14:00, din depozitul aflat în incinta Colegiului Tehnic ”Ion Mincu“ Focșani. Primăria Municipiului Focșani va desfășura această acțiune până pe 31 octombrie 2020.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.