Secţia de Pneumoftiziologie a SJU Focşani va fi reabilitată cu fonduri europene de peste 5,8 milioane lei

Social

Secţia de Pneumoftiziologie a Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Sf. Pantelimon” Focşani va fi reabilitată cu fonduri europene în cadrul unui proiect în valoare de peste 5,8 milioane de lei fără TVA, a informat Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea.

Contractul de proiectare şi execuţie lucrări pentru proiectul „Reabilitare energetică şi lucrări conexe SJU Focşani, secţia Pneumoftiziologie”, în valoare de 5.851.703,50 lei fără TVA, a fost semnat, joi, de preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan.

Potrivit administraţiei judeţene, obiectivul general al proiectului vizează creşterea eficienţei energetice în secţia Pneumoftiziologie.

„Practic vor avea loc mai multe lucrări de reabilitare, atât la interiorul clădirii, cât şi în exterior. Se vor efectua lucrări de reabilitare termică a elementelor de anvelopă a clădirii. Totodată, se vor utiliza echipamente tehnologice, eficiente din punct de vedere energetic. De asemenea, vor fi realizate lucrări de reabilitare termică a sistemului de încălzire şi a sistemului de furnizare a apei calde consum şi a lucrărilor de instalare a sistemului de ventilare mecanică pentru asigurarea calităţii aerului interior. (…) Toate aceste investiţii vor îmbunătăţi vizibil serviciile oferite pacienţilor şi, implicit, vor contribui la condiţii de viaţă mai bune pentru vrânceni”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Secţia de Pneumoftiziologie are suprafaţa utilă de 1371,33 mp şi o capacitate de 90 de paturi. Clădirea, care adăposteşte de 33 de ani secţia TBC a spitalului, singura secţie de profil din Vrancea, avea nevoie urgentă de reparaţii capitale. În ultimii doi ani, în această secţie au fost trataţi peste 1.600 de pacienţi anual, iar aici îşi desfăşoară activitatea peste 100 medici, asistente şi infirmieri. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.