138 de locuri de muncă pe perioadă determinată – disponibile la Spitalul Judeţean Focşani

Social

Un număr de 138 de locuri de muncă pe perioadă determinată, pentru medici, asistenţi medicali şi personal auxiliar, sunt disponibile la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani, angajarea urmând a se face în urma analizei dosarelor depuse de candidaţi, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.“Au fost analizate nevoile vis-a-vis de resursa umană a SJU Focşani. S-a făcut un necesar care a fost adoptat ca hotărâre în Comitetul Director, motiv pentru care de marţi, au fost afişate pe site-ul instituţiei numărul de posturi de medici, asistenţi medicali şi alt personal auxiliar, urmând ca până la sfârşitul săptămânii să se depună dosarele online. În ziua de sâmbătă, comisiile de specialitate desemnate vor face selecţia dosarelor şi ne dorim ca de săptămâna viitoare, de luni, deja cei care au fost selectaţi, să vină să fie instruiţi şi să semneze contractele pentru o perioadă determinată, până la 20 septembrie, conform legislaţiei în vigoare”, a declarat managerul SJU Focşani, colonelul doctor Alexandru Keresztes.

Potrivit anunţului de concurs, se caută nu mai puţin de 35 de medici de diferite specializări, precum şi 57 de asistenţi medicali şi 41 de infirmieri, îngrijitoare şi brancardieri, toţi la structura de sprijin epidemiologic. De asemenea, se caută un autopsier debutant la Serviciul de Medicină Legală, un registrator medical debutant la Serviciul de Anatomie Patologică şi trei referenţi de specialitate la Serviciul de Achiziţii Publice.
Suplimentarea de personal la SJU Focşani are în vedere gestionarea eficientă a situaţiei în unitatea medicală, “dacă valul epidemic creşte în intensitate”.
“Personalul care va veni în structura numită sprijin epidemiologic este un personal cu destinaţie pentru a acţiona în aceste vremuri, absolut necesar pentru a fi direcţionat în zonele cu intensitate mare, aşa cum este Secţia de Infecţioase, în spijinul colegilor noştri. Sunt şi medici specialişti şi de urgenţă, sunt şi medici specialişti de ATI, pentru că avem în vedere, dacă valul epidemic va creşte în intensitate, o suplimentare a forţelor şi pe Unitatea de Primiri Urgenţe şi pe Terapie Intensivă, acolo unde va fi nevoie”, a precizat managerul SJU Focşani.
SJU Focşani a fost pus sub management militar, săptămâna trecută, cu ocazia vizitei ministrului Nelu Tătaru la Focşani, după ce fostul manager, Constantin Mândrilă, dar şi mai mulţi angajaţi ai spitalului au fost testaţi pozitiv la COVID-19. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.