Un aparat de testare pentru COVID-19 va fi instalat la DSP Vrancea

Social

Un aparat de testare pentru COVID-19 va ajunge săptămâna viitoare în Vrancea şi va fi instalat la Direcţia de Sănătate Publică Vrancea, pentru testarea pacienţilor suspecţi de noul coronavirus, potrivit unui comunicat al Consiliului Judeţean.

“La Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani va ajunge săptămâna viitoare un aparat pentru testarea COVID-19, aparat care va ajuta la testarea într-un timp cât mai scurt a pacienţilor suspecţi de coronavirus. Acest aparat de testare va fi instalat la DSP Vrancea, singura instituţie medicala abilitată şi autorizată la momentul actual să opereze astfel de teste”, se arată într-un comunicat al CJ Vrancea.

Potrivit instituţiei, achiziţia a fost posibilă ca urmare a discuţiilor dintre preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan, şi ministrul Sănătăţii, Victor Costache. Şeful administraţiei judeţene a făcut apel la Guvern pentru gestionarea mai eficientă a acestei crize şi a subliniat că în acest context, spitalul judeţean are nevoie de suplimentarea echipamentelor de protecţie şi a dezinfectanţilor.  Spitalul Judeţean Focşani este singurul spital din ţară care se mai află în subordinea Ministerului Sănătăţii. La finele anului trecut, CJ Vrancea a făcut o adresă către minister pentru preluarea spitalului judeţean în administraţie şi aşteaptă încă un răspuns oficial. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.