UPU Focşani a fost dotată echipamente medicale de peste 1,3 milioane lei, cu fonduri europene

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani a primit echipamente medicale în valoare de peste 1,3 milioane lei, în cadrul unui proiect cu fonduri europene de dotare cu aparatură medicală modernă a Unităţii de Primire Urgenţe (UPU) Focşani.

Echipamentele medicale reprezintă ultima tranşă dintr-un contract mai amplu, în valoare totală de 4,6 milioane lei.

“Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea implementează un proiect cu finanţare europeană pentru dotarea UPU Focşani cu aparatură medical în valoare totală de 4,6 milioane lei, în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020, din care partea de finanţare a CJ Vrancea este de 2%. Proiectul este iniţiat de preşedintele CJ Vrancea, Marian Oprişan. (…) Transportul de astăzi, ultimul din cadrul proiectului, este în valoare de 1,3 milioane de lei”, a precizat vicepreşedintele CJ Vrancea, Dănuţ Cristian.

Astfel, UPU Focşani a primit, vineri, 21 de paturi, zece tărgi pentru transportul pacienţilor, cinci cărucioare pentru instrumentar şi medicaţie şi zece scaune cu rotile pentru transportul intraspitalicesc al pacienţilor.

Anterior, în cadrul aceluiaşi proiect, UPU Focşani a fost dotată cu ecografe, electrocardiografe, seringi automate, monitoare, defibrilatoare, aspiratoare portabile pentru secreţii, ventialor portabil, sisteme de livrare a oxigenului cu umidificator, masă pentru efectuarea unor mici intervenţii şi lampă scialitică, în valoare totală de 2.889.462,80 lei.

Potrivit administraţiei judeţene, dotarea cu aparatură modernă de specialitate va contribui la îmbunătăţirea calităţii actului medical în luarea deciziilor medicale imediate în ceea ce priveşte diagnosticarea în regim de urgenţă a pacienţilor care vor ajunge la spitalul judeţean. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook