Ambulatoriul de Pediatrie al Spitalului Judeţean va fi modernizat şi dotat cu fonduri europene

Social

Ambulatoriul de Pediatrie al Spitalului Judeţean de Urgenţă „Sfântul Pantelimon” din Focşani va fi modernizat şi dotat în cadrul unui proiect finanţat cu fonduri europene în valoare de circa 3,5 milioane lei, a informat, vineri, Consiliul Judeţean (CJ) Vrancea.

Valoarea totală a contractului de finanţare este de 3.433.675,77 lei, din care 2.403.573,05 lei valoarea eligibilă nerambursabilă din Fondul European de Dezvoltare Regională, 961.429,20 lei din bugetul naţional şi 68.673,52 lei valoarea cofinanţării eligibile a beneficiarului.

„Obiectivul general al proiectului vizează creşterea eficienţei energetice în clădirea publică Ambulatoriu de specialitate Pediatrie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă ‘Sfântul Pantelimon’ Focşani, prin derularea de lucrări de intervenţie cu scopul termoizolării clădirii, modernizării instalaţiei de preparare şi distribuire a agentului termic şi a apei menajere, instalarea sistemelor de climatizare, modernizarea instalaţiei de iluminat, inclusiv utilizarea de surse regenerabile pentru asigurarea necesarului de energie, precum şi alte lucrări conexe”, se arată într-un comunicat de presă al CJ Vrancea.

Potrivit administraţiei judeţene, prin acest proiect se va obţine reducerea consumului de energie termică pentru încălzirea spaţiilor cu 75,97%, clădirea urmând să se încadreze în clasa energetică „B” şi un consum total anual specific de energie finală de 132,980 kwh/m2/an, rezultând în final o clădire eficientă din punct de vedere energetic şi din punctul de vedere al creşterii confortului utilizatorilor şi al calităţii serviciilor de sănătate.

De acest proiect vor beneficia atât cadrele medicale care îşi desfăşoară activitatea în ambulatoriu, cât şi pacienţii care se vor trata aici.

Proiectul este finanţat în cadrul Programului Operaţional Regional 2014-2020 şi urmează a fi implementat până la 31 ianuarie 2022. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.