Scrisoare deschisă adresată Direcției de Sănătate Publică a PNL Vrancea

Social

Este mai mult de o lună de zile de când Primăria Municipiului Focșani a predat în mod GRATUIT Direcției de Sănătate Publică (DSP) Vrancea 1000 de kit-uri pentru testare Covid.
Așa cum am precizat și în protocolul încheiat anterior între municipalitate și DSP Vrancea, aceste teste au fost achiziționate în mod special pentru testarea cadrelor medico-sanitare, angajaților Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării Naționale și Poliției Locale Focșani. De asemenea, testele în cauză vor fi utilizate cu precădere și pentru beneficiarii din cadrul Căminului pentru Persoane Vârstnice Focșani, pentru angajații Direcției de Asistență Socială Focșani, pentru funcționarii publici care intră în contact direct cu cetățenii, precum și pentru personalul care asigură serviciile de utilitate publică din Municipiul Focșani.
Pentru că nu ne este indiferent ce se întâmplă cu banii focșănenilor, am solicitat DSP Vrancea prin adresa nr49539/4.06.2020 să ne comunice graficul testărilor pentru categoriile socio-profesionale mai sus amintite. Am solicitat acest lucru pentru că, repet, focșănenii au dreptul să știe în ce fel sunt cheltuiți banii publici.

Din păcate, interesele PNL au contat pentru dumneavoastră mai mult decât sănătatea focșănenilor, motiv pentru care ați și refuzat în mod constant să folosiți aceste teste, sub pretextul unor motive care mai de care mai penibile. Mai mult decat atât, într-un total dispreț față de cetățenii Municipiului Focșani, ați cerut bani în plus pentru utilizarea acestor teste, deși Ordinul Ministerului Sănătății nr 479/22.03.2020 prevedea că toate costurile sunt suportate de Minister și decontate de către Direcțiile de Sănătate Publică. Ați făcut toatea acestea numai ca să nu folosiți testele cumpărate de Primăria Municipiului Focșani, fără a ține cont că astfel puneți în pericol sănătatea celor care luptă în linia întâi împotriva noului Coronavirus și iată, prin lipsa de profesionalism și zeflemeaua care vă caracterizează, ați adus Vrancea în topul județelor în care a crescut numărul persoanelor infectate. Poate că dacă DSP Vrancea ar fi utilizat cele 1000 de kit-uri, alta ar fi fost situația acum!

Și tot lipsa de respect față de focșăneni v-a făcut ca să nu răspundeți nici măcar la adresele oficiale prin care vă solicitam utilizarea în regim de urgență a celor 1000 de teste.
Incompetența de care dați dovadă în această situație nu îi apără pe focșăneni de Covid, ba mai mult, îi pune în pericol atât pe cei care lucrează zi și noapte pentru combaterea răspândirii acestei pandemii cât și pe membrii familiilor lor.
Tocmai de aceea, vă solicit, de data aceasta public, să precizați cetățenilor din Municipiul Focșani câte dintre cele 1000 de teste ați folosit și care sunt categoriile socio-profesionale care au beneficiat până acum de ele. De asemenea, opinia publica trebuie să știe și dacă aveți un grafic pentru perioada următoare astfel încât să folosiți aceste teste, care pot face diferența dintre viață și moarte!
Ați transformat o instituție a statului într-o moșie PNL, în care faceți doar ce vă dictează interesele meschine de partid, de la angajat manichiuriste pe post de inspectori de specialitate până la sabotarea intereselor focșănenilor!
Nu vă permit să vă jucați cu sănătatea noastră doar pentru că dumneavoastră sunteți medic la Soveja și pentru că șefii dumneavoastră din PNL Vrancea vor să boicoteze activitatea Primăriei Municipiului Focșani. Prin tot ceea ce faceți dumneavoastră și PNL Vrancea, arătați că nu vă pasă de focșăneni! Nici nu ați avea cum – aveți cabinet stomatologic la Soveja!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.