DREPT LA REPLICĂ ADRESAT ZIARULUI DE VRANCEA

Social

Încă o dată Ziarul de Vrancea dovedește că dezinformarea și minciuna sunt coordonatele de lucru, aruncând pe piață informații nereale. Articolul “Primăria Focșani cumpără bănci la 1.000 de lei bucata de la o firmă de casă. Pe piață se găsesc și la jumătate din preț” prezintă în mod deformat unele informații, drept pentru care considerăm că trebuie să aducem la cunoștința opiniei publice datele reale.
În primul rând, nu știm de unde și până unde se precizează cu subiect și predicat că firma respectivă “ar avea legătură cu primarul Cristi Misăilă”, acesta fiind și motivul, în opinia autorului, pentru care băncile sunt cumpărate la un preț dublu față de alte produse similare de pe piață. Achiziția a fost însă făcută de către Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani direct din sistemul electronic al achizițiilor publice, criteriul fiind strict acela al prețului mai MIC. Iar singura “legătură” este că DDSP Focșani este o structură aflată în subordinea Primăriei Municipiului Focșani

Ceea ce uită în mod intenționat autorul articolului să spună este că băncile la care face referire, cele montate în Grădina Publică, altele decât cele din restul orașului, se regăsesc pe site-urile de profil cu prețuri cuprinse între 1000 și 1600 lei (fără TVA).
Concret, același model achiziționat de municipalitate cu 850 lei (fără TVA), poate fi găsit la prețul de 1159 lei (fără TVA), având specificații tehnice identice:

  • 2 picioare bancă parc din metal turnat (fontă)
  • 1 platbandă de rigidizare
  • 13 elemente șipci din lemn de rășinoase
  • 26 seturi organe asamblare (șurub torbant, piuliță, șaibă)
  • 13 holșuruburi: 5 x 20 mm.
    Mai mult decât atât, chiar și băncile cumpărate anul trecut, alt model decât cel de anul acesta, sunt mai ieftine decât cele de pe piață și nicidecum mai scumpe.

În aceste condiții, se poate observa că Primăria Municipiului Focșani, prin Direcția de Dezvoltare Servicii Publice, nu cumpără bănci la prețuri duble, ci dimpotrivă le achiziționează la prețuri sub cele existente pe piață. Drept dovadă stau fotografiile atașate, unde se poate vedea clar care sunt prețurile de pe piață și cu cât a achiziționat de fapt municipalitatea aceleași modele de bănci. Iar focșănenii să tragă singuri concluziile.
Față de cele prezentate, solicităm în mod public Ziarului de Vrancea publicarea acestui material în aceleași condiții grafice ca și articolul la care facem referire.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.