DSP susține că există cinci focare de COVID-19 active în Vrancea

Social

Cinci focare de COVID-19 active se înregistrează, în prezent, în judeţul Vrancea, dintre care două la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani, în secţiile de Psihiatrie şi Boli Infecţioase, potrivit reprezentanţilor Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea.

“În prezent, la nivelul judeţului Vrancea se înregistrează cinci focare active de COVID-19. Două focare se manifestă la SJU Focşani, unul la o primărie din judeţ, altul la o societate comercială şi un focar la un ocol silvic”, a declarat purtătorul de cuvânt al DSP Vrancea, Silviu Stanciu.

Potrivit prefectului judeţului Vrancea, Gheorghiţă Berbece, în cursul zilei de miercuri, măsurile de prevenţie au fost suplimentate pentru a facilita anchetele epidemiologice desfăşurate de DSP.

“Pe lângă măsurile de prevenţie arhicunoscute, chiar astăzi (miercuri n.r.), în cadrul grupului de consultare de pe lângă CJSU, a venit propunerea ca în fiecare instituţie să se facă zilnic un rezumat al triajului epidemiologic, pentru a ne asigura că se face acel triaj. Să existe un raport zilnic referitor la numărul de persoane care sunt la serviciu, numărul de persoane care vin în instituţie pentru diverse treburi, al celor aflaţi în concediu medical sau concediu de odihnă, astfel încât, în situaţia în care avem nevoie de informaţii din urmă, să se poată face un control încrucişat al informaţiilor între DSP şi instituţia respectivă. Tot acolo se vor consemna şi cazurile care ies din normă, respectiv persoane cu temperatură ridicată sau simptome, şi ce măsuri s-au luat. Acest procesul verbal al triajului zilnic va fi îndosariat la instituţia respectivă şi va fi trimis lunar către DSP, pentru a găsi mai uşor cazurile de contact direct şi pentru a putea creiona clar link-ul epidemiologic al cazului respectiv”, a declarat Gheorghiţă Berbece.

El susţine că focarele de la Spitalul Judeţean Focşani “nu depăşesc media” şi că epidemiologul unităţii medicale trebuie să ia măsurile care se impun pentru a limita infectarea ulterioară.

“La spitalul din Focşani, sunt nişte probleme, dar ele nu depăşesc media. Spitalul are şi epidemiolog care poate să facă ancheta epidemiologică, şi trebuie să o facă, şi sper să o fi făcut la timp, şi să dispună măsurile care se impun, respectiv testarea cadrelor medicale, revizuirea circuitelor, identificare cauzelor care au dus la acele infectări, astfel încât să scadă numărul infectaţilor în zonă”, a precizat Berbece.

Miercuri, în Vrancea au fost raportate 32 de cazuri noi de îmbolnăvire cu virusul SARS-CoV-2, numărul total al cazurilor de COVID-19 ajungând la 1.859.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.