Începe distribuirea pachetelor de ajutoare alimentare

Social

Începând cu data de 27 iulie 2020 și până la 14 august 2020 se vor distribui pachetele cu ajutoare alimentare din „Programul Operațional Ajutorarea Persoanelor Dezavantajate 2014-2020” . Programul contribuie la consolidarea coeziunii sociale și la reducerea sărăciei extreme prin distribuirea de alimente de bază către persoanele cele mai defavorizate.

Pachetele sunt împărțite beneficiarilor pe bază de buletin, de luni până vineri, în intervalul orar 10:00 – 14:00, din depozitul aflat în incinta Colegiului Tehnic „Ion Mincu” Focșani.

Ordonanța de Urgență nr. 84/21 mai 2020, emisă de către Guvernul PNL-Orban a limitat și restrâns categoriile de persoane ce urmează să primească ajutoare alimentare față de ceea ce a făcut guvernarea PSD, astfel că de aceste pachete vor beneficia doar familiile și persoanele singure, cărora le este stabilit dreptul la un venit minim garantat și familiile beneficiare de alocație pentru susținerea familiei.

Persoanele/familiile aflate temporar în situații critice de viață, respectiv victime ale calamităților, persoane dependente, definite conform prezentei ordonanțe de urgență, și în alte situații asemănătoare stabilite prin anchetele sociale și care se află în situații deosebite de vulnerabilitate, precum și persoanele care locuiesc în așezările informale, au fost limitate sau excluse de către guvernarea PNL Orban în a primi pachete cu ajutoare alimentare.
Conform noilor reglementări, aceste categorii de persoane pot primi ajutoare alimentare numai în cazul în care vor exista stocuri de pachete suplimentare.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook