Liberalul Grindă a stopat lucrările la străzile din Focșani abuziv rău de tot

Social

Miniștrii din Guvernul PNL comit abuzuri după abuzuri pentru a face rău cetățenilor, dar și pentru că nu cunosc deloc legislație!
După ce Guvernul Orban nu a fost în stare să respecte termenele prevăzute în Constituție pentru ca starea de alertă să intre în vigoare din 15 mai 2020, poate că nimic nu ar mai trebui să ne mire!
Însă abuzurile ministrului Grindă îi afectează direct pe focșănenii de pe străzile Poligonului, Alecu Russo, Albinei, Cărăbuș, Muncitori și alte 22 de străzi. Este vorba despre străzi aflate în reabilitare și modernizare prin PNDL (programul ăla greu de pronunțat!) pentru care ministrul Grindă refuză să deconteze lucrările EXECUTATE, în sumă totală de 4 milioane lei.
Ca să aibă un motiv pentru refuz, Grindă, celebru pentru că și-a angajat toate rudele directori, a comandat un simulacru de control al lucrărilor, în pragul sărbătorilor de iarnă din 2019.
Pe lângă viciile de procedură comise de echipa de control trimisă de Grindă la Focșani, despre care am mai informat și cu alte ocazii, iată că astăzi iese la iveală cea mai flagrantă încălcare a legii!
Din 2019 Grindă a dat dispoziții și a semnat diverse documente ca ministru al unui minister înființat … ATENȚIE!!! în data de 12 mai 2020.
Conform prevederilor art. 7 din OUG nr. 68 din 6 noiembrie 2019 privind stabilirea unor măsuri la nivelul administrației publice centrale și pentru modificarea și completarea unor acte normative „se înfiinţează Ministerul Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei prin reorganizarea Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, prin preluarea activităţii în domeniul formării profesionale în administraţia publică şi al perfecţionării profesionale a funcţionarilor publici şi a centrelor teritoriale de formare continuă pentru administraţia publică de la Institutul Naţional de Administraţie, care se desfiinţează. La data intrării în vigoare a hotărârii Guvernului privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei se desfiinţează Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice”.
Totodată, în conformitate cu prevederile art. 12 alin. (3) din același act normativ, în termen de 40 de zile de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe de urgenţă (termen calculat începând cu data de 6 noiembrie 2019 n.n.), miniştrii propun Guvernului măsuri de reorganizare a autorităţilor şi instituţiilor publice din subordinea Guvernului sau ministerelor, după caz, inclusiv proiectele de acte normative corespunzătoare acestora”.
Ori Hotărârea de Guvern nr. 358 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei a fost publicată în Monitorul Oficial din data de 12 mai 2020.
Din 6 noiembrie 2019 până pe 12 mai 2020 au trecut 189 zile, adică 149 zile în plus față de termenul legal până la care putea să se înființeze Ministerului Lucrărilor Publice, Dezvoltării şi Administraţiei. Așadar, în loc să se ocupe de reorganizarea ministerului în termenul prevăzut de lege, Grindă a ales să facă cu totul și cu totul alte lucruri, unele dintre ele ilegale!

1. A dispus, abuziv, sistarea plăților prin PNDL către Primăria Municipiului Focșani, generând un prejudiciu care, în luna februarie, se ridica deja la 4 milioane lei;
2. Și-a angajat rudele directori prin toate instituțiile publice, iar acolo unde nu a mai găsit locuri, i-a luat la București la ministerul neînființat;
3. A continuat să mintă în legătură cu activitatea Primăriei Municipiului Focșani.

Pentru toate abuzurile comise în relația cu Primăria Municipiului Focșani și pentru prejudiciul imens adus cetățenilor care locuiesc pe străzile sabotate de Grindă, invit autoritățile abilitate să analizeze situația prezentată mai sus sau, dacă domnul Ion Ștefan crede că este nevinovat, îl invit să meargă la DNA, așa cum a mai făcut, să facă un autodenunț și să aștepte soluția procurorilor!
Nu putem permite ca focșănenii să fie victimele unui personaj care și-a contruit toată cariera pe minciună și pe fel de fel de matrapazlâcuri!

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.