Mai mult de jumătate dintre angajaţii SJU Focşani au beneficiat de suplimentul de risc pentru COVID-19

Social

Mai mult de jumătate dintre angajaţii Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) “Sf. Pantelimon” Focşani au beneficiat de suplimentul de risc pentru COVID-19 în valoare de 2.500 de lei brut, potrivit reprezentanţilor unităţii medicale.

“În lunile aprilie şi mai, circa 700 de persoane din cadrul SJU Focşani au beneficiat de sporul de risc în valoare de 2.500 de lei, din totalul de 1.348 de angajaţi ai unităţii noastre. Sporul a fost acordat personalului medical sau auxiliar care au intrat în contact direct sau au tratat pacienţi suspecţi sau confirmaţi cu COVID-19, în perioada stării de urgenţă. Listele au fost întocmite de şefii de secţie, cu notă de fundamentare ataşată fiecărui caz în parte”, a declarat managerul SJU Focşani, Elena Codruţa Neagu.

Liderul SANITAS Vrancea, Claudiu Grosu, a declarat că reprezentanţii sindicatului fac demersuri pentru ca suplimentul de risc să fie acordat în continuare personalului medical şi auxiliar din spital.

“Apreciem eforturile conducerii SJU Focşani pentru acordarea suplimentului de risc personalului din spital. Însă suplimentul a fost acordat numai pe perioada stării de urgenţă. Virusul SARS-CoV-2 nu a dispărut dintre noi. Vedem că în continuare avem multe cazuri de îmbolnăvire, în continuare personalul medical din întreg spitalul este expus infecţiei cu noul coronavirus, pentru că până la aflarea rezultatului testării, pacientul trebuie să primească îngrijirile necesare. Federaţia SANITAS a făcut demersuri, la nivel naţional, pentru ca acest supliment de risc să fie acordat şi pe perioada stării de alertă”, a declarat Grosu.

Suplimentul de risc a fost acordat şi la Direcţia de Sănătate Publică, unde 23 de angajaţi au beneficiat de acest supliment în luna aprilie şi alţi 40 în luna mai. De asemenea, circa 150 de angajaţi ai Serviciului de Ambulanţă Judeţean Vrancea, dintr-un total de 200 de angajaţi din personalul activ al serviciului au primit suplimentul de risc pentru COVID-19. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook