Măsuri stricte luate de conducerea militară la Spitalul Județean Focșani

Social

Protecție pentru cadrele medicale și triaj epidemiologic strict. Sunt primele măsuri anunțate de conducerea militară a Spitalului Județean Focșani pentru limitarea răspândirii infecției cu coronavirus. Colonelul care conduce spitalul a mai declarat că pe drum sunt deja echipamente de protecție.

La trei zile după ce Spitalul Județean de Urgență din Focșani a fost declarat spital militar, noul manager a transmis un mesaj de încurajare pentru medici și a declarat că prioritară este, în acest moment, protejarea lor.

S-au luat măsuri pentru triajul epidemiologic cât mai eficient atât la intrarea cât și la ieșirea din spital. Perimetrul a fost securizat, iar accesul se va face pe o singură cale de acces. Au fost amplasate două corturi, unul pentru copii și unul pentru adulți. Conducerea spitalului a mai anunțat că s-a reușit până în acest moment redeschiderea secției de cardiologie și că se fac anchete epidemiologice extinse.

Ministerul Sănătății a decis înlocuirea conducerii spitalului Focșani cu una militară după ce managerul – infectat cu coronavirus – a plecat din unitatea medicală și s-a autoizolat la o pensiune. El a fost internat în cele din urmă în cursul zilei de duminică, iar ministrul a venit la Focșani să evalueze situația în prima zi a săptămânii.

Nelu Tătaru spunea că nu au fost respectate procedurile, că rezultatele testărilor au fost încurcate și că situația risca să scape total de sub control. Spitalul din Focșani este al treilea din țară, după Suceava și Deva, unde a fost numită conducere militară.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.