SJU Focşani a primit, din donaţii, echipamente şi materiale de protecţie în valoare de peste 315.000 de lei

Social

Spitalul Judeţean de Urgenţă “Sf. Pantelimon” Focşani a primit, până în prezent, echipamente şi materiale de protecţie în valoare de peste 315.000 lei din donaţiile care s-au strâns prin intermediul Asociaţiei Medicale “Sf. Pantelimon”.

“Până la acest moment, Asociaţia Medicală ‘Sf. Pantelimon’ a donat către Spitalul Judeţean de Urgenţă ‘Sf. Pantelimon’ Focşani resurse materiale în valoare de peste 315.000 de lei, constând în măşti FFP2, măşti chirurgicale, halate chirurgicale (alternativă la combinezon), capeline, botoşi, combinezoane, dezinfectant, mănuşi, viziere, un aparat de ventilaţie mecanică de înaltă performanţă cu navă şi umidificare, concentratoare de oxigen şi purificatoare de aer”, a informat asociaţia.

Potrivit sursei citate, asociaţia ar mai avea nevoie de circa 520.000 de lei pentru a achiziţiona alte echipamente de protecţie şi consumabile, printre care combinezoane, măşti şi halate chirurgicale, viziere, termometre cu infraroşu fără contact şi consumabile ATI. De asemenea, asociaţia şi-a propus achiziţionarea a cel puţin două tone de dezinfectant, necesarul spitalului fiind în mod obişnuit de circa cinci tone într-o lună normală.

Reprezentanţii Asociaţiei “Sf. Pantelimon” Focşani, prin intermediul căreia donaţiile au ajuns în Spitalului Judeţean de Urgenţă, le-au mulţumit vrâncenilor pentru contribuţia lor şi i-au îndemnat să sprijine în continuare unitatea medicală. AGERPRES

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.