Proiectul Lectura risipeşte întunericul – cărţi audio-Daisy pentru nevăzători, un parteneriat de succes

Social

Fundația Cartea Călătoare, partener tradițional al Bibliotecii Județene „Duiliu Zamfirescu” Vrancea, a oferit instituţiei noastre, în baza unui contract de sponsorizare, 2 playere Daisy Victor Stratus 12M noi, spre a fi împrumutate, în mod gratuit, persoanelor cu deficienţe de vedere, împreună cu cărţi Audio-Daisy imprimate pe CD sau copiate pe memoria SD încorporată. Donaţia este primită din partea Fundaţiei Cartea Călătoare prin proiectul „Lectura risipeşte întunericul – cărţi audio-Daisy pentru nevăzători”, finanţat în anul 2019 de către Administraţia Fondului Cultural Naţional.

Proiectul „Lectura risipeşte întunericul” a fost iniţiat în anul 2007 de Fundaţia „Cartea Călătoare”, în colaborare cu Biblioteca Judeţeană Vrancea. Ulterior, el a fost extins la nivel naţional. Cărţile se ascultă cu playere speciale care permit lectura selectivă, ca şi cum ai citi cu ochii o carte. Standardul Daisy este unul internaţional şi se găseşte în toate marile biblioteci ale lumii.

 Din februarie 2008, Fundaţia Cartea Călătoare a introdus în România standardul Daisy de realizare a cărţilor accesibile persoanelor cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire. Cărţile audio în format daisy sunt destinate exclusiv persoanelor  cu deficienţe de vedere sau cu dificultăţi de citire. Cărţile Daisy pot fi împrumutate gratuit de la bibliotecile publice.

Prin acest proiect de succes, Biblioteca Judeţeană Vrancea aduce o rază de bucurie şi optimism în sufletul utilizatorilor săi, persoane cu deficienţe de vedere, facilitând acestora incluziunea socială.

Invităm persoanele cu deficienţe de vedere la Sala de Lectură a Bibliotecii din Strada Maior Gheorghe Sava nr. 4, pentru a se bucura de serviciul de împrumut la domiciliu a cărţilor în format Daisy

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.