Un aparat RMN în valoare de circa 3,8 milioane de lei a intrat în dotarea Spitalului Militar Focşani

Social

Un aparat de rezonanţă magnetică nucleară (RMN) performant, în valoare de circa 3,8 milioane de lei, a intrat în dotarea Spitalului Militar de Urgenţă “Dr. Alexandru Popescu” Focşani, fondurile pentru achiziţia acestuia fiind asigurate de Ministerul Apărării Naţionale, a informat joi unitatea medicală.

“În dotarea Spitalului Militar de Urgenţă ‘Dr. Alexandru Popescu’ Focşani a intrat un aparat ultraperformant de rezonanţă magnetică, de fabricaţie 2020. Aparatul, care permite scanarea întregului organism, va veni în ajutorul medicilor în diagnosticarea şi tratarea diverselor afecţiuni. RMN-ul va deveni funcţional în circa o lună de zile, imediat ce se va face instructajul personalului specializat, conform contractului cu firma de la care a fost achiziţionat aparatul”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul Spitalului Militar Focşani, Vasile Roman.

Potrivit reprezentanţilor unităţii medicale, aparatul va permite scurtarea timpului pe segment la 10 minute şi reducerea zgomotului în timpul investigaţiei cu până la 95%.

De acest aparat vor putea beneficia atât personalul militar, cât şi toate persoanele care sunt asigurate la cele două case de sănătate, respectiv Casa Naţională de Asigurări de Sănătate şi Casa Asigurărilor de Sănătate a Apărării, Ordinii Publice, Siguranţei Naţionale şi Autorităţii Judecătoreşti. Persoanele asigurate vor putea beneficia inclusiv de gratuitate prin programele naţionale de sănătate.

Valoarea aparatului este de circa 3,8 milioane de lei, finanţarea fiind asigurată de Misterul Apărării Naţionale în cadrul unui program de dotare a tuturor celor zece spitale militare din subordine.

Pentru a fi în permanență la curent cu ultimele noutăți și informații din orașul tău, urmărește-ne pe Facebook.